jestem za wszystkie samochody z tablicami EPI muszą szorować swoje opony przy autach jak jadą przez centrum bo jest tragedia w mieście
Ja jestem chyba normalny.Takich bzdur to jeszcze w Polsce nie było. Gdzie te koła myć? A ile ulic w Piotrkowie to bagno. Panie lekarzu i radny musi pan się chyba udać do lekarza innej specjalności po poradę.
To nie przejdzie. Z dwóch powodów.
Po pierwsze pojęcie "brudności" nie jest znormalizowane - nie ma przyjętej skali, ani jednostki. A "na oko", to wicie rozumicie, chłop w szpitalu umarł...
Po drugie, trzeba by udowodnić kierowcy, że ten brud na kołach przytargał "z zewnątrz". Pan radny Winiarski na pewno zdaje sobie sprawę, że w Piotrkowie są ulice bez nawierzchni utwardzonej, w dodatku z wybojami, gdzie po opadach robi się zwyczajne błoto, w którym koła zapadają się czasem dość głęboko.
Oczywiście zgłosić pomysł mógł, to nawet miło z jego strony, że zwraca uwagę na różne rzeczy. Ale to nie przejdzie, a jeśli jakimś cudem by to przepchnięto, to zaczną się cyrki.
A myślałem, że tylko Opoczno jest wsią, bo gamonie na nas tak mówicie jak jedziemy do waszego Focusa a tu widzę, że Piotrków to wiocha, bo jak można inaczej powiedzieć, skoro uchwałę rada miasta (rada sołecka) chce ustalić aby rolnicy w mieście Piotrkowie gumy od rozrzutnika myli jak na Słowackiego wjeżdząja.
Ale błysnął ha,ha! A może jest taki mądry i wymyśli jak załatać te wiejskie drogi w środku Piotrkowa?
W sumie coś w tym jest, w Niemczech jak rolnik wyjeżdża na drogę z pola i zostawia syf, to potem zamiata. Może nie mycie, a zamiatanie?
W całej Zachodniej Europie jest taki obowiązek mycia kół przed wyjazdem na drogę, i to robią wszystkie przedsiębiorstwa, zwłaszcza budowlane. Żeby tego uniknąć stosują rozładunki i załadunki na drodze ( przy budowie) stosując specjalne dźwigi np. Petain o długim wysięgniku.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!