To Janikowi trzeba chyba na kawie czy w innych okolicznościach wytłumaczyć skąd się biorą pieniądze w budżecie miasta. A biorą się....z podatków lub innych opłat pobieranych od mieszkańców. Dopłata z budżetu to w dalszym ciągu więc pieniądze od mieszkańców, tyle że wyjęte z innej kieszeni. Ale, żeby w tej kieszeni coś było trzeba sięgnąć do... portfeli mieszkańców.
A czemu nie protestował przed urzędem miasta przeciwko podwyżką diet. Stchórzył i nawet nie oddał głosu. A teraz będzie się wymadrzal. Jak on się nie wstydzi. Niech dołoży ze swojej diety.
Prezydent wyraźnie powiedział ustawa pozwala nie przymusza a za takie pieniądze jak on chce od nas to można kupić nowe śmieciarki i miasto by wychodziło śmieci a nie jakieś tam dziwne instytucje
Budujemy drogi i parkingi dla developerów, a na mojej ulicy nie mamy chodnika!!!
Ten daszek nad wejściem do urzędu to czyje dzieło ?? Podłoga w wejściu nadal nie wyremontowana w kipskim stanie ?
Zapraszam do gminy Kleszczów będziecie miodem oblewani poprzez dopłaty.a w ptb was opłaty zaraz zjedza
Jak dawniej podpisywało się bezpośrednio umowę z firmą odbierającą śmieci to było dużo taniej i firmy między sobą konkurowały opuszczając ceny. Nie płaciło się wtedy za obsługę tego w urzędzie.
Panie prezydencie, jak żyć? Naprawdę ja już nie wiem, z każdej strony serwuje pan podwyżki. Mi już do pierwszego nie wystarcza.
Cena za odbiór śmieci powinna być uzależniona wyłącznie od ilości śmieci jakie oddajemy. Śmieciarka powinna je ważyć zaraz przy odbiorze od klienta lub w oznakowanych workach na placu.
Żadne stawki wyliczane od zużycia wody bo niby co, że szkło jak wrzucę to wodę zmarnuję ?
Jeżeli ktoś wystawia 2 worki np. żółty i niebieski i kosz 120lx2 to ma płacić tyle samo co inna osoba, która np. wystawi w tym czasie 10 worków i 2 kosze po 200l ?
Ludzie wlanijcie się w głowy. Ile naśmiecisz tyle zapłacisz.
Dwa ceny rosną za wywuz bo to podatek jest po prostu i gdyby to teraz ponownie przejęły firmy, a nie państwo dydktowało co kto może to i ceny by spadły i z 2 spalarnie by powstały w powiecie i jeszcze kretyni przy korycie by odkupowali prąd od prywaciarza.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!