Czy w mieście powinna być spalarnia śmieci? Ciekawe pytanie ,ale ...przecież dwa tygodnie temu "spalarnia" aczkolwiek pod chmurką ...zadziałała. A i druga nie mniej sławna firma w drugiej części miasta też często je ...."spala"
"Musimy zapytać się mieszkańców w referendum, czy spalanie śmieci ma sens."
Żadnego pytania mieszkańców. Oprotestują i dalej będą płacić krocie. Spalarnia odpadów dla Piotrkowa jak najszybciej!
Ach ta propaganda - widać, że media Maciołka i Chojnackiej nie lubią, a przecież to ich inicjatywa. Chojnacka na grupie radnych i prezydium w dniu pożaru wnosiła o sesję nadzwyczajną . To ich inicjatywa a media celowo o tym nie piszą....jestem radnym to wiem, co jest grane.
Głównym celem tego spotkania jest wezwanie na dywanik piotrkowskich "śmieciarzy". Dosyć zamiatania tematu pod dywan. Kto sponsorował kampanię Julka wiemy wszyscy.....
Państwo radni a co z fotowoltaiką dla mieszkańców, dostaliście pieniądze, podpisaliście umowę z Urzędem Marszałkowskim i nic od wakacji w tym temacie się nie dzieje
Nie znam się jakoś bardzo na tym temacie, ale ciepło dla mieszkańców ze spalanych śmieci oraz ewentualny materiał do podbudowy dróg (plus oczywiście kontrolowana utylizacja odpadów) mnie przekonuje. Ale chyba od tego są mądrzejsi ode mnie, więc możnaby rzeczywiscie zrobić burzę mózgów i podjąć jakieś działania. Ale działania, a nie przepychanie się pomysłami tylko
Byla okazja zrobić ciepłownię ze spalarnią, to PT poszedł w stronę gazu. W czasach, kiedy cena gazu stała się niestabilna.
Czy są i jeśli tak to jakie, ujemne strony takiej inwestycji, poza kosztami? no bo jeśli wygląda to tak jak zostało przedstawione w artykule, to nie ma się co się zastanawiać i dywagować, tylko decydować się na budowę spalarni wraz z wykorzystaniem produkowanego w niej ciepła.
W Skandynawii, gdzie państwa funkcjonują, spalarnie na porządku dziennym. Architektonicznie nowoczesne. W powietrzu bialy dym (para wodna). Bezpiecznie, ekologicznie. Nad czym tu się zastanawiać?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!