nasza radzi jak walczyć ze smogiem = jak przekonać bezdomnego by odżywiał się zdrowo
Dron?! Ja uważam to za zwykłą rozrzutność i niegospodarność. Dzisiaj po zawierzeniu tego miasta Niepokalanemu Sercu Maryi, Królowej Polski, smog nie grozi nikomu. Właściwie to od wczoraj jakieś to powietrze bardziej rześkie i bardziej przyjazne. Wiara, kochani!!! Wiara!!! ;)
A jaka jest wartość energetyczna śmieci, żeby nimi skutecznie ogrzać dom, może ktoś mi podać takie wyliczenie(?), na pewno jest nieporównywalnie mniejsza od węgla kamiennego, nawet tego najgorszej jakości, a te kłęby czarnego dymu to powstają najczęściej z nieumiejętnego rozpalania i utrzymania żaru w piecu. Bo kto tak naprawdę obecnie uczy tej SZTUKI PALENIA w piecu( specjalnie piszę z dużej litery), tylko internet, bo starzy palacze poumierali. Żeby ogrzać dom śmieciami to trzeba by mieć ich całą hałdę, a przecież co miesiąc każdy właściciel posesji, i nie tylko posesji, oddaje śmieci, za których odbiór i tak płaci ciężkie pieniądze. Producentów smogu jest cała rzesza, nie tylko właściciele pieców. Ze smogowym pozdrowieniem Smog i Mgła.
Moszczenica,Płac włókniarzy to jakaś masakra.
Poprostu nie da się oddychać,zero świerzego powietrza,czarno,dym jakich mało.
Opony poszły w ruch,bi po spaleniu paru papierów to nic by nie było.
proponuję kontrolę w domu jednorodzinnym wolborska 103 za przychodnią, co wieczór czarne kłęby dymu!
"Radni chcą ostrzejszej walki ze smogiem" - a to teraz jest w ogóle jakaś walka?
Ścigać i słono karać
Jestem ZA!!!!
Po zachodzie słońca nie da się wyjść z domu
Trzeba być radnym bezradnym aby oczyszczać powietrze dronem i kontrolami straży miejskiej w Tomaszowie kupili nawet autobusy ekologiczne i jakość powietrza się pogorszyła i jest znacznie gorsza niż w Piotrkowie, codziennie śledzę istniejący monitoring w obu miastach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!