Obawiam się, że wieża ciśnień i przyległy teren po złożeniu przez przyszłego dzierżawcę szumnych deklaracji co do sposobu wykorzystania wieży i jej otoczenia skończy jako następne targowisko - przecież punkt jest dobry! I znów nie będzie nikogo we władzach, kto potrafi umieścić odpowiednie zapisy w umowie dzierżawnej i potem je wyegzekfować od dzierżawcy. Jako przykład - patrz budynek naprzeciw poczty, gdzie od lat nie można zmusić nabywcy do zakończenia remontu elewacji. I stoi takie straszydło przy odrestaurowanej za miliony ulicy.
Prezydent i radni mają tylko pomysły na sprzedaż i dzierżawę. Tak było z nieruchomością przy ul. Batorego. Najprzód prezydent Pol i radni podarowali ja Akademii Świętokrzyskiej. W kolejnej kadencji wydzierżawiono na 29 lat dla firmy ochroniarskiej INVEMER. W kolejnej INWEMER musiał zwrócić miastu a miasto musiało za zwrot zapłacić 2 mln. zł. Podobnie będzie z Wieżą Ciśnień jeżeli wydzierżawi wiadomy wtajemniczonym podmiot gospodarczy.
Błąd.
Powinieneś napisać
"wnajsamprzód"... ;-)
Może uda im się zrobić coś pożytecznego z wieżą, byłoby więcej atrakcji w tym małym mieście, ponieważ nie ma co tu robić. Dobrze, że od czasu do czasu pojedzie się do ludzi do większego i coś się zobaczy, a nie wymyślanie skoku do wody0 to już nudów nie ma człowiek co pisać!!!!
Milo widziec postep, jednak ogromnym znakiem zapytania jest parking przy wiezy????? Rowniez mnie przeraza widok nieproporcjonalniej i ciezkiej architektonicznie windy zewnetrznej. Jesli chodzi o parking to pamietac nalezy,ze budynek ten znajduje sie wsrod innych zabudowan./rowniez pieknych drewnianych. Nie kazda kafejka, czy zabytek posiada miesca parkingowe wlasnie obok, nawet w Rzymie, czy Amsterdamie. Wszystko pochwalam i cenie, ale nie parking!!!
Czy nie mozna pomyslec o jakims wielopietrowym parkingu gdzies niedaleko? Wdaje mi sie, ze taka inwestycja by na siebie zarobila. Pod warunkiem, ze pieknie ja wtopicie w miasto. Zycze powodzenia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!