metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
URZĘDAS ~URZĘDAS (Gość)13.05.2012 05:00

URZĘDNICY POWINNI IŚĆ DO WIĘZIENIA .

00

urząd ~urząd (Gość)13.05.2012 05:27

Dali urzędasom w łapę i poszli sobie .

00

wacek ~wacek (Gość)13.05.2012 08:20

wypłacić nagrody dla PO po 500 tyś zł dobra robota

00

ja ~ja (Gość)13.05.2012 09:12

to jak wy monitorujecie jak ich od miesiąca tam niema, a skoro ich nie ma to jak oni mają sintensyfikować swoją pracę.TROCHĘ ROZUMU p. Nowicki, jak pan nie potrafi zrozumieć takich prostych rzeczy to czas zamienić swoje stanowisko na np. remont dróg, chociaż nie tam trzeba myśleć...

00

stop ~stop (Gość)13.05.2012 09:54

Tak mi się widzi że ktoś z przełożonych powinien zmonitorować pana Marcina Nowickiego, który ciągle opowiada te same bajeczki a rzeczywistość jaka jest każdy widzi.
Dziwi mnie fakt, że władze miasta Sulejowa patrzą na ten stan rzeczy z takim spokojem.Dobry gospodarz nigdy by na to nie pozwolił.No cóż, najprościej mówić TO NIE MY mimo że podwórko NASZE.

00

sklave sklaveranga13.05.2012 10:56

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.
Rząd zalega z płatnościami za budowę autostrad na sumę około 3 mld złotych. Rząd twierdzi ze zapłacił, dyrekcja GDDKiA że wypłaciła a firmy nadal czekają na zapłatę.
Nie tak dawno przerwano prace na budowie obwodnicy Radomska mimo że za ten odcinek firma otrzymała zapłatę lecz nie zapłacone jej za wybudowany odcinek autostrady.
Zielona wyspa Tuska.
http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia

00

ares1 ~ares1 (Gość)13.05.2012 11:21

"sklave" napisał(a):
Rząd zalega z płatnościami za budowę autostrad na sumę około 3 mld złotych. Rząd twierdzi ze zapłacił, dyrekcja GDDKiA że wypłaciła a firmy nadal czekają na zapłatę.

To jest dopiero początek!Zacznie się dopiero po Euro!!!

00

mieszkaniecGminy ~mieszkaniecGminy (Gość)13.05.2012 11:47

Obecnie na drodze 742 mamy dwa wahadła oraz jeden odcinek zupełnie jeszcze nie ruszony. Więc nie wiem jak można mówić, że 70% jest juz gotowe. Najlepiej jest w Łęcznie: jadąc od strony Przygłowa stoi sygnalizator, jadąc od strony Sulejowa sygnalizatora nie ma i kierowcy często wjeżdżają na "wahadło" na czerwonym świetle.
Pewnie musi dojść do jakiejś tragedii żeby się ktoś za to wziął.
Kara dla inwestora za wybór wykonawcy!!!!

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga17.05.2012 22:42

W Tomaszowie Mazowieckim nie cackają się z tym "Cezet-Bisem" jak matka z łobuzem: http://tomaszowmazowiecki.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1397091,kto-dokonczy-ul-pow-zarzad-drog-powiatowych-oglosil-przetarg,id,t.html

Cytuję:
Zarząd Dróg Powiatowych ogłosił w tym tygodniu przetarg na dokończenie robót na ul. POW.
Przypomnijmy, że kilka tygodni temu wykonawca prac, firma ze Starachowic, zwinęła się nagle z placu budowy, a po kilku dniach powiadomiła władze powiatu, że ze względu na kłopoty finansowanie jest w stanie dokończyć prac.
A zrobione zostało niewiele, dopiero około 25 proc. wszystkich robót. Drogowcy zajęli się pierwszym fragmentem przy ul. POW koło Tomaksu i magistratu, zerwali starą nawierzchnię, położyli część chodników i na tym stanęło. Ten odcinek jest zamknięty dla ruchu, kłopoty z przejściem mają też piesi, zwłaszcza na wysokości muzeum.
Czas na złożenie ofert firmy, które chcą dokończyć roboty mają do 23 maja, władze powiatu chcą, żeby skończyły się jeszcze w wakacje. Urzędnicy spokojni są o dofinansowanie przebudowy, która jest tegoroczną schetynówką. Na rozliczenie zadania mają czas do października. Firma ze Starachowic nie dostała ani złotówki za wykonane prace, a jeszcze ma do zapłacenia kary za zerwanie umowy.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat