metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
idzie bida ~idzie bida (Gość)27.11.2019 18:00

będą kolejki przy tych rządach pis.

2121

gość ~gość (Gość)27.11.2019 20:00

Oby więcej takich księży jak ks. Tyluś. To ksiądz, który dostrzega problemy innych, chce i potrafi je rozwiązać.

206

97-300 97-300ranga27.11.2019 22:53

Super.

154

gość 2019 ~gość 2019 (Gość)28.11.2019 05:46

Bravo.

133

Jak to będzie? ~Jak to będzie? (Gość)28.11.2019 07:38

Kto będzie odpowiadał, jeśli żywność się zepsuje? Jak sprawdzić datę ważności np. na sałatce, którą ktoś zostawi? Sam pomysł bardzo dobry, tylko brakuje mi takich informacji jak wyżej.

122

Polka ~Polka (Gość)28.11.2019 12:59

Polacy to taki naród że wszyscy tylko marudzą i utyskują,wieczne problemy bo przecież to takie polskie.Zero pozytywizmu. Życzę wszystkim wiecznym marudom miłego i pozytywnego dnia ,więcej dystansu do siebie i innych przede wszystkim.A jutro miłej zabawy Andrzejkowej.Buziaczki.

101

erwinek ~erwinek (Gość)28.11.2019 08:17

Sama idea godna pochwały natomiast jej realizacja pozostawia wiele do życzenia.
1 Lodówka nie może stać w na ulicy powinna być w pomieszczeniu np. sklepie . markecie . noclegowni , domu pomocy społecznej itd.itd.
2 Powinna być wyznaczona osoba która będzie ją nadzorować- posprzątać , zamykać drzwi jeżeli ktoś pozostawi otwarte. przegładać pozostawioną żywność ,wyjmować tą która nie nadaje się do spożycia itd.
3 nie można opierać się na parafianach którzy się zgłosili.Co będzie jak w okresie letnim bezdomny lub jakiś pijaczek pozostawi w nocy otwartą lodówkę. Gwarantuję że rano będzie tam rój much.
4. Ktoś musi zapłacić za prąd do lodówki.
Wierzcie mi że wiem co mówię bo często sprzątam po osobach bezdomnych i wiem jak one się zachowują.

145

gość ~gość (Gość)28.11.2019 18:16

Ja dzisiaj wymieniłam serek waniliowy na truskawkowy.Źle spojrzałam w markecie na smak i wymieniłam w loduwce.

53

tenor ~tenor (Gość)27.11.2019 19:28

pomysł w swym zamyśle zacny, do czasu, aż ktoś nie wsadzi do środka trefnego żarcia (ludzie mają różne pomysły). czasami trzeba pomyśleć logicznie i nie niszczyć w zalążku szczytnych idei badziewnymi rozwiązaniami. po prostu od strony logistycznej (patrząc z perspektywy bezpieczeństwa korzystających z żywności włożonej do tej lodówki) powinno zostać to rozwiązane jakoś inaczej.

242

wisia ~wisia (Gość)06.12.2019 14:31

Ksiądz Jacek Tyluś jest wspaniałym kapłanem. Potrafi dostrzegać potrzeby innych i organizować dla nich pomoc. Mimo, że kościół jest w budowie i jest wiele potrzeb finansowych, to m.in. organizuje pomoc dla 2 rodzin w Syrii. W ten sposób potrafi budować prawdziwą wspólnotę.

13

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat