Tu się zgadza ale czy na Narutowicza jeżdzą jakieś samochody cięższe?!
Niestety nie masz racji - jeżdżą tam wszystkie ciężarówki wywożące wyroby FMG "Pioma" oraz całe stada betoniarek z ul. 18 Stycznia. Część z nich nawet gubi ładunek przed skrzyżowaniem z Al. gen. Sikorskiego i nie ma kto tego posprzątać:
Ooo, ja sobie wypraszam,,,;-)
W sobotę jechałem tam 2 razy ; tam i z powrotem ;-)
Cały zespół asystentów :)))
- jak to ładnie brzmi, ale mam pytanie, to kto jest tym rzecznikiem? Cały zespół? Przerost formy nad treścią!
Dowiesz się w magistracie :)))
Niezły refleks ma portal epiotrkow.pl! I same aktualne tematy! Na stronie oficjalnej UM ta wiadomość ukazała się już tydzień temu, o czym nie omieszkałem poinformować 5.03.2012 r.
A tak serio, co oznacza sformułowanie "samochody cięższe"? Cięższe od czego? Powietrza? Wody? A może cięższe niż np. 3,5t? Nie ma to jak bezmyślnie skopiować głupoty!
O kategoriach ruchu można przeczytać więcej tutaj:
http://drogipubliczne.eu/kategorie-ruchu-drogowego
Dobre pytanie ares1 - podobnie było z fragmentem "obwodnicy" od dwupasmówki do Dmowskiego.
Ile to kasy kosztowało i pies z kulawą mogą tam nie jeździ...
Droga zaliczona jest do kategorii KR-3, co oznacza transport dla samochodów cięższych, więc wzmocniona zostanie podbudowa Narutowicza.
A jakie tam samochody cięższe jeżdzą?!A no chyba że modernizacja drogi pod nowa hurtownię (kto jest jej właścicielem ?) :)))
Jeżdżą chociażby do zakładu energetycznego, salonu meblowego bodzio, na budowę (nowego/starego) budynku gastronomiczno-usługowo-mieszkaniowego, do remontów starych kamienic itd.
Kategoria KR-3 to kategoria ruchu odpowiadająca liczbie osi obliczeniowych 100kN na dobę na pas obliczeniowy ruchu. W tym przypadku (dla KR-3) wynosi ona 71-335. Wylicza się ją ze wzoru zawierającego m.in współczynniki obliczeniowe, które są inne dla każdego rodzaju pojazdu oraz zakładając średni dobowy ruch w połowie okresu eksploatacji samochodów ciężarowych, także z przyczepami oraz ciągników siodłowych z naczepą i autobusów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!