Ja uwazam ze obecny prezydet bardzo duzo zrobił dla miasta widac to po renowacjach starych kamienic przynajmiej to miasto ozyło bo do tej pory to straszyło
Byleby tylko nie był to jakiś nieestetyczny blok, nie niszczcie do reszty architektury SM...
I co?Jak przy Zamurowej dostana mieszkania ludzie,ktorzy chcieli "poprawic" swoje warunki mieszkaniowe?
Ludzie,ktorzy wyszli z blokow do nowego bloku,bo przeszkadzali im sasiedzi?Bo nie lubili sasiadow?Z blokow ze Zrodlanej tez pani dostala!Ja tez nie lubie,bo klatka schodowa wiecznie zasmiecona,nasmarkane,nawet odchody czy smieci pozostawione! Ale chcialabym warunki poprawic sobie w ten sposob,by nie palic w piecu np. Niby dla takich osob mial byc ten blok. Warunkiem byla kaucja! A wiem,ze mieszka tam pani z domu samotnej matki ! Miala na kaucje?Placi uczciwie czynsz?Pracuje?Nie,opieka da wszystko!!!! Skladalam wniosek o takie mieszkanie,standardowo ludzie dostali odpowiedz "mieszkanie nie przyznalismy" nie napisali dlaczego!
Urzad miasta,gdzie skladalo sie wnioski od razu przedstawial swoje wymagania i od razu mowili,ze szukaja mieszkan tanich w utrzymaniu,zadbanych by wprowadzic od razu lokatorow.Do mnie przyszla komisja i "no tak ladne mieszkanie,tanie,no fajne,o jak ma pani ladnie itd." W zwiazku z tym ze ladnie to nowego nie dali nowego. Ladnie bo dbam! Szkoda,ze inni mieszkancy o komunalne czy socjalne nie dbaja!Administracje robia im remonty a oni niszcza!Drzwi ,okna wymienione i zniszczone.Nic w tym chorym kraju nie oplaca sie,tylko pic i nie pracowac! Zaplaca,dadza,pomoga. A ja ?Nawet rodzinnego na dziecko nie mam bo, zarabiam 1750 brutto!
to w końcu jak. starówka dla imprez czy dla rodzin z dziećmi. a pózniej znowu historie jak ze sky pub. problemy z cisza nocna itp. zdecydujcie sie ludzie jaki macie pomysł na starówkę!
Do bloku przy zamurowej to trzeba było spełnic kryterja lokalowe liczyły sie dochody kałcja i bycie na liscie oczekujacych na lokal i mieszkania w bardzo dobrym stanie zrobione nie rudery
Witam. Mieszkania powinny być tylko i wyłącznie własnościowe, z niewielkim, wręcz minimalnym wyjątkiem dla inwalidów, i innych w trudnej sytuacji życiowej. A czekanie na mieszkanie "bo mi się należy" to relikt komuny. Każdy postawiony pod ścianą widząc że nie ma innego wyjścia, zarobiłby sobie na to mieszkanie, ew. dobrał kredyt, a tak po co? Może dadzą.... Psucie ludzi...
Ja mam taki problem staram sie o mieszkanie juz przwie 6 lat komunalne . juz mialam dwie propozycjie mieszkania ale odmowilam bo byly katastrofalne wymagania np zrobornie od a do z calego mieszkania lacNie z instalacjiami i wstawieniem okien wzzystkich drzwi od pomieszczen podlogi sciany cala lazienka bo nie bylo w jiej nic. I o dziwo znalazlam sie na 60 pozycji na liscie mieszkan to jezt dopiero zart...!!!! Poczekam jeszcze chyba z 10 lat wiec niech nie gadaja ze 15 rodzin sie wprowadzi sa mieszkania w pt a oni ludzi przetrzymoja. Nie daja mieskan dobrze wiem gdzie.sa mieszkania wolne ale stoja nie maja zamiaru nikomu ich dac
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!