czy nie taniej byłoby jakby miasto opłacało rodzinom wynajem mieszkania?
Znowu będą wałki kto ma "dostać" mieszkanie jak przy Zamurowej!
Warunki były łatwe do spełnienia-kaucja,oddać lokal,w którym sie mieszkało do tej pory w takim stanie,by mogli od razu wprowadzic nowych lokatorów.I zaświadczenie o dochodach.Polepszenie warunków miało nastąpić automatycznie.
Po czym większość ludzi dostała pisma jednakowej treści NIE PRZYZNAŁA KOMISJA LOKALU.Dlaczego,to już tajemnica chyba z ich strony albo nie mieli argumentów.
Za to dostali ludzie z bloków choćby z "kurzych łapek" bo jak to pani stwierdziła sąsiedzi ją denerwują i ciągle brudno na klatce u nas. Tak chodziłam do urzędu,że "wychodziłam" sobie to mieszkanie.No tak, jak codziennie była,to i urzędnicy może ulegli! Druga osoba ,to samotna,bezrobotna matka.Z czego płaci czynsz? Kolejna osoba z bloków z ul.Żródlanej ,bo daleko było do miasta.A poza tym wiem o tym,że teraz większość tam mieszkających ma problem z regularnym płaceniem czynszu!
"młode małżeństwa do 35 roku"
A rodzice pozostający w wolnym związku, już nie?
Aby się ubiegać o mieszkanie, będą musieli koniecznie zawrzeć związek małżeński?
świetnie też wyglądają kamienice w Giżycku, polecam popatrzeć...
Proszę wybudujcie tylko taka kamienicę, która będzie pasować do otoczenia, weźcie przykład ze starówki w Warszawie!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!