Co z modernizacja ul. Słowackiego od ul Owocowej do torów?
Panie prezydencie pokazuje Pan jak mało zrobił dla tego miasta. Z tego co wiem to z oczyszczalnią to się nam jeszcze mocno odbije czkawką.
Chwała za to co Pan zrobił ale ale niestety jest tego malutko i to co Pan teraz robi to rozpaczliwa propaganda.
Ja bym chciał prezydenta który ściągnie inwestora który stworzy wiele miejsc pracy (i nie mówię tu o inwestycjach typu Focus).
a gdzie dalszy ciag obwodnicy, modernizacja słowackiego od owocowej do przejazdu?? wyczekiwana juz od nie wiem ilu lat przebudowa wojska polskiego na prawie całej długosci?? rondo sulejowSkie?? opłakana sikorskiego/kopernika?? zelazna od roosevelta do dmowskiego?? mozna wymieniac i wymieniac....
Policzmy:
- przebudowa ul. Sulejowskiej, (nie liczy się, bo zaczęta za Matusewicza),
- modernizacja ul. Słowackiego od Al. Armii Krajowej do ul. Owocowej - ile tego jest - 200 metrów?,
- przebudowa ul. Jerozolimskiej - jakieś 700 metrów,
- rozbudowa Łódzkiej - ok. 3 km. Jeszcze nie skończone, a już skopane - brak połączenia starej ul. Łódzkiej z budowanym rondem. Ciekawe czy z tego ronda będzie zjazd na tereny inwestycyjne za Kauflandem, tak jak to było w planach 4 lata temu?
oraz przebudowa Armii Krajowej od Al. Sikorskiego do Wojska Polskiego - tiaa, przebudowano tylko 1 jezdnię - wschodnią i to odcinek od al. Piłusdskiego do ul. Polnej (a nie do Wojska Polskiego), w dodatku pozostawiono wąskie gardła generujące korki - jeden pas na wprost na skrzyżowaniu z ul. Słowackiego i zbyt krótki prawoskręt w ul. Wojska Polskiego.
Wliczając jeszcze ok. 400-metrowy odcinek ul. Wojska Polskiego od ul. Jasnej do ul. Powstańców Wielkopolskich wychodzi na to, że w ciągu 3 lat kadencji (2007-2009) wyremontowano ok. 1300 metrów, czyli jakieś 433 metry rocznie. Nie jest to imponujące tempo, podobnie jak większość dokonań obecnego prezydenta. Po skończeniu remontu ul. Łódzkiej będzie to ok. 4300 metrów w 4 lata, czyli 1075 metrów rocznie. To tylko remonty, a z budową nowych ulic, jak np. dalszej części obwodnicy, która wg wiszących cały czas na stronie UM zapowiedzi będzie budowana w latach 2007-2013. Z tych 7 lat upłynęło już 3, a w obecnym, czwartym roku też raczej ani metra obwodnicy nie wybudują - 420-metrowy odcinek do ul. Modrzewskiego ma być gotowy dopiero w 2011 r. W tym tempie całość obwodnicy powstanie gdzieś ok. 2042 roku.
A co np. z obiecanymi nowymi, niskopodłogowymi autobusami z klimatyzacją, które miały wozić pasażerów MZK? Nie ma i nie będzie, za to nowe klimatyzowane Sprintery posiada kolega prezydenta - ten od transportu owiec. Kupił je przy wydatnej pomocy prezydenta, skutecznie blokującego wszelkie próby ucywilizowania piotrkowskiej komunikacji miejskiej.
Jednym słowem: ŻENADA!!!
Bardzo mnie to cieszy. Jednak muszę zapytać ile osób zyska pracę dzięki nowoczesnej oczyszczalni ? Odpowiedź pewnie minus kilkanaście osób straci pracę, a nie zyska przy obsłudze.
97-300 siedź w tej Anglii i nie marudź. Patriota się znalazł. Żałosny jesteś!!!
za mieszkania przy ulicy Modrzewskiego piotrkowianie zapłacili i zapłacą kolejni ponad 3000 zł.za metr kwadratowy i stąd nijak nie mogę się dopatrzyć udziału działań Chojniaka
Drodzy Państwo!
Tylko słowa krytyki pod adresem pana Ch.
Proszę z pokazać lepszego kandydata na prezydenta z osób, które się ubiegają lub mają taki zamiar!
Otóż nie ma takiego. Może pan Ch. ma kilka wpadek typu murek czy fontanna itp. itd. ale nie można zapominać o innych sukcesach.
Podsumowując: na chwilę obecną nie ma lepszego kandydata na prezydenta naszego miasta.
Czy pan Dzi. jest taką alternatywą? Bez komentarza...
Polecam artykuł w dodatku Famka i rozmowę z prof. Adamczykiem o piotrkowskiej scenie politycznej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!