Jahhahahahahahah nieźle.
Szkoła i magistrat szanownego miasta robi was i wasze dzieci w bambuko i to na legalu, a wy jeszcze i tu cytat "Są uczniowie i nauczyciele, którzy wspólnie pomagają w przewożeniu rzeczy. Jest także część rodziców, którzy swoimi samochodami zabierają rzeczy do innych placówek"
Ale akcja...
Bo Piotrków to miasto trzeciego swiata.Niby jestesmy w Europie ale 100 lat za murzynami.
Rodzice nie powinni nic tknąć, ewentualnie ze starszymi uczniami pomóc nauczycielom spakować pracownie, oznaczyć paczki, a przewóz powinni zapewnić w Referacie Edukacji bądź innym z Urzędu Miasta. Potem ewentualnie pomoc rodziców i uczniow w rozpakowaniu rzeczy i urządzeniu się w nowym miejscu.
Ale to Piotrków, czego wymagać od miasta Macierewicza i Chojniaka
Państwo z dykty, miasto z tektury, szkoła z papieru śniadaniowego !
Będąc rodzicem dziecka z "12" na pewno nic bym nie pomógł przewozić, dziwni Ci co pomagają, jak dzieci będą miały gorzej
Warto dodać, że odbywa się to kosztem dzieci, które dziś i jutro mają tzw. godziny dyrektorskie czyli wolne od nauki.
Takie remonty powinny być robione pod koniec roku szkolnego i we wakacje... a nie w listopadzie...
Czy wśród pomagających są państwo Radni, na czele z panem Prezydentem? Skoro wymyślili, to niech sprzątają...
Podniesiony już temat: dlaczego podczas roku szkolnego, a nie w wakacje bądź podczas zdalnego nauczania w dobie cieżkiego kowida?
Ciągnąc temat przewożenia prywatnymi autami rzeczy ze szkoły mam pytanie:
- czy materiały budowlane również będą zakupione z pieniędzy rodziców uczniów? Co z farbami i pędzlami? Będą wykorzystywane te z remontów prywatnych mieszkań, czy będą zakupione w Brico lub Obi? Czy któraś z mam uczniów ma zawód krawiecki, żeby mogła uszyć zasłony do sal lekcyjnych? Czy ktoś pracuje w zakładzie meblarskim, aby mógł zrobić z własnej kieszeni nowe ławki i krzesła dla uczniów? Rozumiem, że styropian do termomodernizacji będzie zakupiony z kieszonkowych uczniów?
Na jakim świecie my żyjemy...?????? PARANOJA!
Moje dziecko chodziło 3lata do 12tki. Bardzo się cieszę że na czwartą klasę przeniosłam go do innej szkoły. Zero stresu i bałaganu. Współczuję bardzo wszystkim rodzicom zwłaszcza pierwszaków. Po niecałych trzech miesiącach taka rewolucja! Ciekawa jestem, czy rodzice pierwszaków zdecydowaliby się zapisać dziecko do12tki widząc o tym, że UM Piotrowa planuje kolejny przetarg na remont?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!