Skoro to wczoraj przyjęli to znaczy budowę odcinka S12 Sulejów - Radom - Puławy - Kurów to logicznym jest, że od Sulejowa też ją zrobią.
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,22368459,po-chciala-budowy-tej-drogi-pis-zdjal-ja-z-listy-wazny-odcinek.html#BoxBizImg
Nie będzie żadnej s12 , w projekcie przebudowy gierkówki na autostradę A1 nie ma wiaduktu czyli zjazdu w Kargał- Lesie na planowany w tym miejscu początek s12.
Ciekawe i bez komentarza...
Za nieprawdziwe sformułowania godzące w dobre imię osób z grupy inicjatywnej "Obwodnica dla Sulejowa" publicznie przepraszam
https://www.facebook.com/sulejowtv/posts/2017379448494575?fref=gs&hc_location=group
Panie Ostrowski burmistrzu kochany nie uprawiaj już więcej tych swoich manipulacji . Proszę Cię nie kompromituj się już i naszego miasta. Wstydzę się tego że zagłosowałam na Ciebie ale to się już nie powtórzy, zapewniam
W końcu i tak jakiś wariant musi zostać wybrany. A jak się znów okaże że jakieś domy do wyburzenia to znów będzie płacz i lament. Ludzie za te domu dostaniecie takie odszkodowania że postawicie sobie 2 nowe. Zrozumiejcie to.
Wiem zaraz powiecie że ja mądry bo mnie to nie dotyczy bo mi nie będą kazali się wyprowadzać.
Ale to jest potrzebne dla większość ludzi. Wy i też na tym skorzystacie. Pobudujecie się w nowym miejscu i też będziecie korzystać z tej nowej trasy pewnie.
Ale zanim dojdzie co do czego to i tak 5-6 lat jeszcze nic nie będzie :(
Kompromitacja burmistrza i tyle. Wszyscy chcą poprawy stacji a nikt tak naprawdę nie potrafi stanąć ponad podziałami i uświadomić społeczeństwo, ze dalsze spory i protesty tylko opóźnią i tak już wstrzymane decyzje, które są KONIECZNE dla pozyskania funduszy a potem realizacji inwestycji. Wybory się zbliżają i niektórzy chcą wykorzystać ten trudny problem do promocji własnej osoby. Szkoda, że nieumiejętnie bo tu nie chodzi o przepychanki polityczne tylko o świadomość ludzi, którzy jako zwykli mieszkańcy nie znają się na budowaniu dróg. Z takim podejściem niestety nic z tego nie wyjdzie.
Ci ludzie powinni zrozumieć że nie ma możliwości zbudowania drogi bez wyrzeczeń. Jestem ciekawy czy ktoś z nich zamienił by się na mieszkanie przy ul. Koneckiej 3 metry od ulicy? Ja z chęcią wezmę za taki dom pieniądze. Ale tam jest inny problem połowa tych ludzi nie ma uregulowanego stosunku prawnego, nie ma aktu własności albo jest z 5 spadkobierców z którymi trzeba się podzielić kasą. Zrobić referendum w sprawie wariantu niech się wypowie reszta mieszkańców Sulejowa. A WO tylko dla swoich jak wszystkie ościenne gminy skorzystały z możliwości przyłącza do gazociągu to tylko jedyna gmina Sulejów nie wyraziła chęci szczególnie przez którą idzie główny rurociąg powód bo to co w ziemi nie będzie widać przy następnych wyborach temu panu podziękujmy. A jeśli chodzi o samo spotkanie to wielkie brawa dla organizatorów którzy jako jedyni podjęli jakieś kroki.
Największe brawa może i zbierał burmistrz tylko że oklaski dróg nie budują, najmądrzejsze słowa powiedział dyrektor Tomaszewski. A powiedział: kiedy się dogadacie między sobą to GDDKIA zbuduje drogę w 5 lat
Przegraliśmy wszyscy ja też, obwodnicy szybko nie będzie. Po co piszecie całe te bzdury kto wygrał kto się lansuje itd. - to nie rozwiązuje problemu.
Burmistrz wygrał? Pytam się co? nawkładał i nazwał manipulantami decydentów od których ta obwodnica między innymi zależy. super na pewno będą chcieli z nim rozmawiać
Po raz pierwszy doszło do sytuacji kiedy tylu oficjeli ważnych przyjechało! to jest sukces!!!
Piszecie o lansowaniu się tego czy tamtego! to są głupoty! NAM JEST POTRZEBNA DROGA. inaczej stać będziemy dalej stać w korkach - MY WSZYSCY
Kto przyszedł na spotkanie i co sądził że MILER z Gaikiem drogę zbudują! trzeba być kretynem aby tak myśleć.
Prawda jest taka że przynajmniej większość wie, że każdy ale to każdy z nas musi liczyć na siebie. I musimy znaleźć wymusić na władzach Powiatu, Województwa, Gminy w tym Burmistrzu dróg bocznych choćby przez Kłudzice to zawsze kilkaset samochodów dziennie(myślę że to na początek wystarczy, przez początek mam na myśli pierwszy miesiąc)
dla wszystkich krytykujących chcecie dalej stać w korkach? mniej polemiki więcej inicjatywy.
Jeżeli kogoś uraziłem przepraszam, prawda jest taka że mieszkańcy zostali sami.
9 miesięcy pozostawione przez burmistrza bez odpowiedzi pismo od generalnej dyrekcji dróg w tak ważnej dla mieszkańców sprawie jak się okazało na spotkaniu to już przesada. Żądam referendum w sprawie odwołania burmistrza
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!