SKANDAL na kim jak na kim,ale żeby urzędasy i służby prezydenckie wzbogacały się na Dzieciach to już przesada!
Wypraszam sobie-przydupasy prezydenckie to dosłownie kilku oszołomów,reszta to porządni ludzie.
Jako Mieszkańcy i Rodzice kategorycznie żądamy od wysokiej rady-a przynajmniej jej części zmiany opłaty za przedszkole na taką jaka była od każdego dziecka, opłata podstawowa powinna wynosić niecałe 100 zł/miesięcznie, nie okradajcie naszych dzieci.
Problem!!!!BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!PILNE!!!
Bardzo proszę opinie i poradę co mam zrobić. Mój synek ma cztery lata(rocznikowo pięć) Chodził przez rok do przedszkola w godzinach 8-15 teraz przyszła pora na przyjmowanie nowych umów o kontynuacje i dyrektorka przedszkola zadzwoniła do mnie i oznajmiła mi ,ze mój syn nie może chodzić w godzinach rannych do przedszkola ponieważ przyjęli dużo dzieci co rodzice oboje pracują(ja jestem w trakcie stażu i szukania pracy) i ona utworzyła dla dzieci co jedno z rodziców pracuje grupę zerówkową od godz 14 do 19 (co w ogóle nie jest mi na rękę bo ja potrzebuje opieki rannej a nie popołudniowo-wieczornej) i tam moje dziecko będzie chodziło. Dodam ,ze teraz mam staż i będę go mieć przez następne pół roku. Wychodzi mi to ,ze we wrześniu będę go miała w godzinach rannych. Dziecko dopiero może iść w godzinach popołudniowych do przedszkola i co teraz? Nie mogę znaleźć pracy bo nie mam z kim wtedy zostawić rano dziecka. A pieniądz są mi niezmiernie potrzebne do przeżycia. czy jest jakaś ustawa , żebym mogła się od tej decyzji odwołać? Jak mam pomóc dziecku ,żeby nie czuł się jak wyrzutek? Czy to prawda ,ze dzieci pięcioletnie maja obowiązek chodzić do przedszkola od września? PROSZĘ O POMOC W TEJ SPRAWIE! Może ktoś jest z tego mądry dlaczego tak dyrektorka zarządziła?
po prostu Cie olala...stwierdzila ze pierwszenstwo maja dzieci ktorych oboje rodzicow pracuje a Ty jako ze na stazu musisz sobie radzic sama...jej pewnie zdanie.ratuj sie rozmowami i swoimi racjami...naprawde nie wiem jak Ci pomoc.zastanawiam sie czy jak teraz stracilam prace czy moje dzicko bedzie przyjete do przedszkola.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!