Szkoda, że nie było to bardziej nagłośnione. Chętnie oddalabym krew!
A czy ktoś badał ta krew ? w takich warunkach każdy może oddać a później zarazić chorobą !
do gggggggg krew jest badana po pobraniu na wszystkie możliwe choroby zakaźne. W przypadku pozytywnego wyniku którejś z chorób krew nie trafia dalej do biorcy a dawca zostaje poinformowany listownie o chorobie... P.S. JANEK (GOSC) ale bzdury opowiadasz krew ratuje żecie osobom po wypadach, tym którzy są operowani, osobom z białaczką oraz innymi chorobami krwi... ja np miałam przetaczane płytki krwi które też można oddać i które uratowały mi życie (samą krew również przetaczano mi kilka razy) dziękuje wszystkim dawcom, dzięki wam żyje :*
A co na to Świadkowie Jehowy?... Czy to nie jest ich zdaniem gwałcenie absolutnie obowiązujących norm moralnych i życie tak, jakby Jehowy nie było?... Wpadło mi w przypadkiem w ręce jakieś ich czasopismo i były tam wypowiedzi profesorów medycyny dowodzących, że... krew wcale nie ratuje życia! To tak a propos świata wartości, kręgosłupów moralnych, życia zgodnie z zasadami, obrony życia i rodziny etc. etc. etc. Trybunalskim prawicowcom i duchownym ku refleksji...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!