metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Koledzy ~Koledzy (Gość)15.02.2025 16:22

Tylko pan Nawrocki już mamy dosyć oszustów i kłamców kreciarzy

1515

ABC ~ABC (Gość)15.02.2025 20:07

Trzaskowski NIGDY ON

98

wyborca ~wyborca (Gość)15.02.2025 21:01

W II turze "pomyliłem się" głosując na Pana Wiernickiego. Ponieważ miał być niezależnym prezydentem Piotrkowa Tryb., cofam swoje poparcie. Nie tędy droga.

142

Myron ~Myron (Gość)14.02.2025 16:37

Dziadostwu i zaprzanstwu stanowcze nie!.

316

Komar ~Komar (Gość)16.02.2025 10:09

niech Pan weźmie urlop na dwa lata i wyleczy sytuację obecną.

31

Taki Michał ~Taki Michał (Gość)14.02.2025 17:48

Tylko Pan Nawrocki.

2218

ŻwirekPodMuchomorek ~ŻwirekPodMuchomorek (Gość)14.02.2025 17:57

Akurat z całej plejady kandydatów na prezydenta Trzaskowski jest kandydatem NAJGORSZYM, mimo tego, że w zestawieniu znajdują się "kwiatki" w rodzaju rasowego komunisty Zandberga. Korci mnie, aby wyłożyć jak krowie na rowie, dlaczego tak uważam, ale kiedyś pozwoliłem sobie tutaj podać kilka FAKTÓW o tym osobniku (Trzaskowskim), i komentarz szybko zniknął. Wiadomo, że jak fakty czemuś przeczą, to tym gorzej dla faktów!

Cytuję:
Europoseł Dariusz Joński mówił m.in o bezpieczeństwie. Żyjemy w czasach gdzie bezpieczeństwo jest bardzo ważne, a Unia Europejska jest naszą polisą ubezpieczeniową. Dlatego te wybory są tak ważne, bo w polskim rządzie i Uni Europejskiej nie może być żadnych dwóch zdań w tej kwestii. Musi być absolutnie jedność, a jeśli będzie rozbicie to Putin się nie zatrzyma na Ukrainie.

No popatrzcie, Joński, a jeszcze nie tak dawno to Moskwa była naszą "polisą ubezpieczeniową" przed zagrożeniem ze strony agresywnego NATO. Żeby było śmieszniej, to pod protektoratem Moskwy mieliśmy większą swobodę działania w kwestii prowadzenia własnej polityki, niż obecnie w ramach eurokołchozu. Jeśli wcześniej Moskwa chroniła nas przed Zachodem, a teraz Zachód (NATO) przed Moskwą, to co się dla nas właściwie zmieniło? Zmienił się tylko dojący, bo nadal jesteśmy dojeni, a prawdopodobnie będziemy niedługo przymuszeni, by aż 5% (!) naszego PKB pakować w zbrojenia (czytaj: ładować w amerykańskie firmy zbrojeniowe, bo swoich nie mamy). Własnej polityki prowadzić nie możemy, nawet w kwestiach lokalnych, bo eurokołchoz narzuca nam ścisłe wytyczne również na poziomie lokalnym: strefy czystego transportu, rodzaj ogrzewania, wymogi termoizolacji, fotowoltaiki itd.
Joński, czterdzieści lat temu pialibyście z zachwytu nad ZSRR i straszyli ludzi "zgniłym zachodem", taka jest prawda.

329

Borys Kafarov ~Borys Kafarov (Gość)16.02.2025 18:01

Mieszanka błyskotliwości oraz intelektu na czele z nieskalną inteligencją facjatą jońskiego oraz innych przybocznych donka, zwiastuje totalny kataklizm i na deser wszechwiedząca Pani ping pong. Prezydent jego przypadkowość wśród przypadków jak on sam. Litości.

141

Nibratniswat ~Nibratniswat (Gość)16.02.2025 04:47

Nawrocki ani mi swat, ani brat. Nie jest moim kandydatem. Piszmy fakty i prawdę. Podobno w Piotrkowie kilkanaście miesięcy temu był p. Nawrocki w Mediatece-Domu Kultury/ Bibliotece. Był jako przedstawiciel IPN z wykładem, wówczas jeszcze NIE jako kandydat PiSuaruf na Prezia PRL-bis. Kilka tygodni temu był w Piotrkowie już jako kandydat na Prezia PRL-2.0. Był w sali prywatnej knajpy. Pytanie jest czy zapłacił za jej wynajęcie, czy właściciel wynajął ja za friko, bo jest PiSofcem i jako dar dał darmo? Co z salami dla innych kandydatów w różnych miastach, w tym w Piotrkowie? Czy również będzie darmocha, czy odpłatnie z wielkimi narzutami, czy będą trudności dla niewygodnych kandydatów spoza Bandy Czworga? Co z pewnością szans w wyborach? Co z zasadami demokratycznymi? Ciekawe, prawda? Pozdrawiam.

25

co mi tam ~co mi tam (Gość)16.02.2025 22:28

Teraz to ja jestem zajęty, gram w pin-ponga, no i obieram ziemniaki na obiad. Później się tym zajmiemy. To ja Tusk wam mówię.

73

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat