Oczywiście, że tak - tu nie ma żadnego porównania powyższych śmieci do składowiska rtęci, kadmu czy azbestu.
Do BILA SŁUCHAJ NO TY GOŚCIU SKĄD JESTEŚ PEWNY ŻE TE WSZYSTKIE ŚMIECI TO SĄ WYRZUCANE PRZEZ MIESZKAŃCÓW SULEJOWA .TO TACY JAK TY PRZYWOŻĄ I ZOSTAWIĄ ,A NAJLEPIEJ POWIEDZIEĆ NA INNYCH .SĄ TO CI CO PRZYJADĄ NA RELAKS ,A POTEM NIE MAJĄ CZASU NAWET PO SOBIE POSPRZĄTAĆ
Gmina jakby wprowadziała stałe opłaty za śmieci to nikt by do lasu ich nie wyrzucał. Już dawno powina takie opłaty wprowadzić.
A może jako prostest - wszyscy wybieżemy się nad zalew i posprzątamy??? Kto jest za???? Ciekawe czy będzie kilkuset mieszkanców????....
Co do Bila - ciekawe czy wiesz ile czasu rozkłada się plastikowa butelka - i jakie związki powstają podczas takiego rozkładu....
I ostatnia moja wypowiedź - właśnie wyszła polska moralność i mentalność - "my możemy śmiecić bo nasze śmieci to dobre śmieci ale jak ktoś inny - to mu biada..." a i tak najlepiej zwalić...że to nie mieszkańcy - Bilu zobacz na osoby, które przyjeżdżają nad zalew na końcu ul. Rycerskiej - chyba nie sądzisz że to mieszkańcy gminy Mniszków.... Z moich obserwacji wynika że 90% osób to mieszkańcy Sulejowa - STETY !!! A - i nie mam problemów ze wzrokiem !!!!
~x... czy pracujesz w Urzędzie Miasta Sulejowa, że masz takie zdanie o Sulejowianach i skąd ta antypatia do polskości ? I gdzie napisałem, że my możemy śmiecić ? I jeszcze jedno, pomyliłeś chyba politereftalanu etylenu (PET) z polichlorek winylu. Co do ~WERKA przyjmuję sprostowanie. ~x... Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą.
Jak słowo daję, porównywanie śmieci, (które bez problemu można posprzątać) do SKŁADOWISKA ODPADÓW NIEBEZPIECZNYCH to jest naprawdę totalna demagogia i nadużycie.
No ale ok, jak niektórzy chcą porównywać np. mrówkę ze słoniem, to ich problem... Albo to jest dziecinada albo mają w tym wymierny interes. Sądzę, że w tym wypadku mamy ten drugi przypadek.
już nie mają co robić tylko to dziadostwo w sulejowie stawiać....
a po zatym aby coś takiego mogło powstać to jest potrzebana zgoda władz gminy i władz powiatu a podrugie jezeli będzie stanowiło zagrożenienie skażenia środowiska w przypadku jeżli w sąsiedztwie zanjduje się teren natura 2000 i wody płynące równiez jest potrzebne chyba raczej zezwolenie wojewódzkiego inspektoratu ochrony środwiska . tak mi się zdaje.....
Pytam - ustalmy wspólnie termin - kto jest chętny iść pozbierać "BEZPAŃSKIE" ŚMIECI znad zalewu na końcu ulicy rycerskiej - ilu jest prawdziwych przyjaciół środowiska???
Czy Ty nie jesteś przypadkiem tym "inwestorem" od tych niebezpiecznych odpadów, demagogu?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!