metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)13.09.2020 18:48

Zapowiada się dłuższy kryzys na rynku trzody chlewnej teraz się okaże kto ma kredyty będzie to widać gołym okiem.No cóż małych wykończyliście teraz czas na Was....

00

aadam ~aadam (Gość)11.09.2020 13:38

Mali hodowcy świń i krów już wykończeni, teraz czas na dużych. Koniec polskiej wsi, a rolnicy niech oddadzą ziemię państwu i po zasiłki dla bezrobotnych.Tylko kto zarobi na te zasiłki ? Na ziemi stawiać domki dla każdego obywatela. Wszyscy będą zadowoleni - nie będzie protestów rolniczych, nie będzie smrodu wiejskiego, ubojnie, masarnie i pośrednicy handlu ,żywnością, którzy podbijają ceny żywności odpoczną sobie, nie będzie kontroli rolników (pracownicy agencji rolnych, weterynarze i inni kontrolerzy tez będą odpoczywać zamiast użerać się z chłopem) a i dopłaty rolnicze zostaną w budżecie. A żywność z antybiotykami, sterydami i hormonami wzrostu, pestycydami i po odpowiedniej cenie sprowadzi się z zagranicy. Sto lat życia dla Polaków.

42

Ryba ~Ryba (Gość)11.09.2020 08:57

Zawsze możecie się przebranżowić. Zacząć płacić zus, podatki...

62

Ja ~Ja (Gość)11.09.2020 15:38

Powiat głosował na pis niech składa protesty do jarosława.

31

gość ~gość (Gość)10.09.2020 23:50

Może z kurami spróbujcie jak że świniami się nie oplaca

31

ja ~ja (Gość)11.09.2020 10:13

jeszcze tylko jedno wam powiem. Wszyscy macie rację, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;

20

wieśniak ~wieśniak (Gość)11.09.2020 07:56

a ja jestem wieśniakiem i mieszkam również na wsi. I mam gospodarstwo rolne - produkcja tylko roślinna. Uważam, że tym od trzody w d...ach się poprzewracało. Oni myślą, że w rolnictwie trzoda jest najważniejsza i ciągle żądają jakiś dopłat, rekompensat itd. Cholernie roszczeniowa grupa.

90

kraj teoretyczny ~kraj teoretyczny (Gość)10.09.2020 09:26

Nie jestem rolnikiem, ale do wszystkich wypisujących bzdury o rolnikach powiem jak wam tak kiepsko u tych prywaciarzy czy na magazynach to brać się za rolnictwo, czy otwieranie swoich działalności. Brać kredyty, lokale stoją puste na ulicach, kupujcie hektary i będziecie mieć to co oni. Od 1989 to społeczeństwo zagryza się nawzajem okradzione z majątku i kapitału, zadłużone a ostatnio oddano nawet złoża miedzi. Z dumnego i walecznego narodu pozostała zawiść, zazdrość i wzajemne podłości.

136

reen ~reen (Gość)11.09.2020 09:08

Klimat się ociepla to niech przerzucą się na uprawę bananów!

30

janosik ~janosik (Gość)11.09.2020 08:18

Co za problem podnieście ceny żywca i po problemie.W naszej firmie ze względu na ogromne podwyżki cen prądu dla przedsiębiorców oraz podwyżka płacy minimalnej podnieśliśmy ceny produktów o 28%.W przyszłym roku szykują się kolejne ze względu na podatek cukrowy jaki nam zafundował rząd.

90

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat