Słuchałem dziś wywiadu z panem pełnomocnikiem Pawlakiem....ja nie mam problemów z rozumieniem jezyka polskiego, choć dziś słuchające pana pełnomocnika zacząłem mieć co do tego wątpliwości....nasuwaja mi sie takie pytania:
1. Dlaczego nie zapytano pełnomocnika o sposób ustalenia takicjh a nie innych kwot ? Tym bardziej, że nikt nie wiem jakie ceny w przetargach zaproponują firmy śmieciowe ?
2. Dlaczego znów w Piotrkowie jest drożej niż w innych miastach naszego subregionu ?
3. Dlaczego nagle można tak drastycznie obniżyć proponowane stawki bez uszczerbku ? aż boję się myśleć, że chciano na nas mieszkańcach zrobić klasyczny wałek.
4. Jakie sa kwalifikacje pana pełnomocnika do zajmowania się tą sprawą ? czy tylko przynależnośc lub mariaż z PSL ?
Yarek. Tylka żebyś nie segregował śmieci na te co spalasz w dzień i na te co spalasz w nocy
We współczesnej Polsce nie ma takiej opcji żebyś czegoś nie musiał wyrzucić do jakiegoś pojemnika. Chociażby opakowanie po prezerwatywach. Chyba ,że nie używasz.
Mam podobny prolem. Mieszkam na wsi i też wszystkie swoje odpady zagospdarowuję we własnym zakresie. A teraz będę musiał płacić tylko nie wiem za co. Chyba zostanę zmuszony do sztucznego produkowania odpadów. Ach ta polityka proekologiczna
A ja jestem w stanie dowieść, ze w ogóle nie produkuję śmieci. Jadam na mieście, a jeżeli nawet stworzę obierki od kartofli lub marchewki, wyrzucam je na kompost, znajdujący się w rogu ogrodu.
Papier oddaję na makulaturę. Stare komputery i pralki odbiera mi firma; i tak nie mogę tego wrzucić do pojemnika, przecież. Złom odbiera mi "zaprzyjaźniony" złomiarz z pocałowaniem ręki. Takoż stłuczkę szklaną. Jakie ja śmieci produkuję?
W TBS-ie płacą ok.4 zł. od osoby, w Ręcznie będą płacić 4zł. od osoby za śmieci posegregowane.Radni powinni zażądać uzasadnienia, dlaczego proponowane przez Prezydenta stawki są takie wysokie.
Chodzi o rozwiązanie problemu dziury budżetowej pieniędzmi wyciągnietymi z naszych kieszeni.
Jak ??? sprawdzić w bloku kto segreguje śmieci a kto nie. I jak segreguje ? bo to też jest istotne .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!