Witam chcę poinformować, że w dniu dzisiejszym moja mama udała się ze skierowaniem do szpitala. Była godzina 14,00 badania trwały do godziny 17.20 po czym została poinformowana że zostanie zawieziona karetką do Tuszynka na specjalny oddział. Ja nie mogę ponieważ potrzebny jest tlen. Ale co ciekawe bez tlenu czekała na karetkę do godziny 21.35 . Jest to dobra zmiana dobro pacjenta tyle godzi na korytarzu SOR bez potrzebnego tlenu jest ok !!! Panie dyrektorze nie dziwi taka organizacja pracy czy normalny pacjent ma czekac tyle godzin bez picia jedzenia może jeszcze powinien się przespać na krześle to wyzdrowieje.
Dodam iż w wyniku takiego zainteresowania ludzmi chorymi na SOR efekt działania jest prosty kończy się różnie i w prokuraturze
Witam ponownie. Chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jeden drobny szczegół.W szpitalu pracuje około 700 osób i nie jest ważne że 99,9% tych ludzi stara się wykonywać pracę najlepiej jak potrafi. A w chwili jakiegokolwiek incydentu wszyscy jesteśmy traktowani jak najgorsze szumowiny społeczne.
Każdy ma prawa, ale odnoszę wrażenie że nie my.Proszę wszystkich o chwilę zastanowienia i pomyślcie gdzie zadzwonicie jak nagle zachorujecie.
Takimi postawami pokazujecie jacy jesteście
dla nas okrutni. :-(
Do wszystkich przedmówców. Nie chciałbym używać sformułowań że "jeszcze się złapiemy " nie bo to nie tędy droga . Pragnę tylko zwrócić odrobinę uwagi tych którzy nas ciągle krytykują. My też mamy uczucia i emocje a karanie nas za wszystkie potknięcia w sposób zbiorowej odpowiedzialności jest bardzo przykre.
Mam nadzieję że Ci co ciągle na nas plują sami są w pracy nieomylni.
Co do lekarzy to znam wielu i na palcach jednej ręki mógłbym policzyć tych bardziej opryskliwych. A co z tymi którzy poświęcają się bardzo dla pacjentów, tez dla nich chłosta. ?
A wierzcie mi że jest takich dużo.
W tym szpitalu rocznie jest 900 zgonów. Dziewięćset! To 5% wszystkich hospitalizowanych. Za przeproszeniem rodzin zmarłych, jest to polska średnia krajowa.
W związku z tym, że rocznie BRAMĘ tego szpitala kopytami do przodu opuszcza oprócz naszego denata jeszcze 899 ciał, zalecam wszystkim kubeł zimnej wody na łeb.
Antoni, mnie ma znaczenia czy ten czlowiek by pijakiem. Jezeli zmarl 0rzez blad lekarza to lekarz mnie jest mnie Winny niz gdyby z takiego samego powodu zmarl ksiadz, prawnik czy dziecko. Lekarz ma pomoc, a przyjmujac talkie kryterium pomocy przez lekarzy to obys nie trafil na sie pro imprezie
Opuścił szpital ok. 21, znaleziony wczesnym rankiem. Minęło przez ten czas kilka godzin. Mężczyzna mógł robić wtedy różne rzeczy. Śmierć nie musiała mieć związku z pobytem w szpitalu. Dla tych obrażających lekarzy ze szpitala mam dobrą wiadomość - nie ma obowiązku korzystania z usług służby zdrowia.
pewnie nic się im nie uda ustalić, 200 metrów od prokuratury są automaty do gry hazardowej i też ich nie widzą
Łatwo jest krytykować innych i oceniać ich pracę gdy samemu siedzimy w czystym i ciepłym domku.
Pacjent który nie widział wody od ostatniego deszczu jest dla nas nagroda za ciężką pracę zapachy które są na sorze i widoki im towarzyszące są poniżej ludzkiej godności.każdy oczekuje od nas cudów.musimy znosić Wasze źle nastroje i humory a Wy i tak plujecie na nas przy każdej okazji.
Przykra jest nasza praca i czasem to się odechciewa . rodziny do szpitala przywożą starszych ludzi w takich stanach ze się płakać chce a później to i tak nasza wina .
Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych i życzę Wesołych Świąt.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!