metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2014 09:12

To kiedy ks.Ireneusz wraca w glorii i chwale do PT? Swoja drogą czarni w Polsce nie mają się czego obawiać :(((

97

:) ~:) (Gość)26.03.2014 09:46

I bardzo dobrze,że umorzone:) ktoś szuka dziury w całym aby się cczegoś uczepić

66

bbb ~bbb (Gość)26.03.2014 10:08

Ciekawe... zrozumiałem że cała afera o "kilka centymetrów kwadratowych" polichromii. W tym samym czasie inny zabytek wpisany do rejestru zabytków, ba nawet reklamowany w "trakcie wielu kultur" pokazywany w czasie spacerów organizowanych przez CiT właśnie się rozpadł, spory fragment po prostu odleciał, a całość grozi zawaleniu. Mowa o nagrobku Jana Karola Hildebranda przy kościele bernardyn.
Tutaj konserwator problemu nie widzi...

120

97-300 97-300ranga26.03.2014 13:05

"ares1" napisał(a):
Swoja drogą czarni w Polsce nie mają się czego obawiać :(((

Mają,mają,imbecyli.

32

wrona ~wrona (Gość)26.03.2014 13:08

No i kto rządzi w POLSCE-,kruk krukowi oka nie wykole,gdyby to był zwykły człowiek na pewno puścili by go w skarpetkach.

42

też Piotrkowianin ~też Piotrkowianin (Gość)26.03.2014 15:31

Śledztwo ws pedofilii - umożone - brak dowodów.
Śledztwo ws polichromii - umożone - znikoma szkodliwość.
Pozostaje śledztwo w kurii.
To może ks. Irek wróci.
Ks. Grzegorz moim zdaniem nie nadaje się na tę funkcję. Nie ujmuję Mu wiedzy (oczywiście tej kapłańskiej), ale będąc na Mszy Św. mam wrażenie, że mój słuch szwankuje. Od niedzieli jest ksiądz Mariusz z Łódzkiej jako wicerektor i mój i wielu wiernych słuch się "naprawił".

43

gość 2 ~gość 2 (Gość)26.03.2014 19:32

Tez Piotrkowianin napisał "Ks. Grzegorz moim zdaniem nie nadaje się na tę funkcję. Nie ujmuję Mu wiedzy (oczywiście tej kapłańskiej),... . To zadaję pytanie - jaką wiedzę ma mieć ks. Grzegorz.Jest sługą kościoła a nie biznesmenem,celebrytą, podróżnikiem czy kimś tam jeszcze.Temu się poświęca, do tego jest stworzony i trzeba to uszanowac. Na pewno mamy dwa przeciwstawne poglądy jak ma wyglądać praca Rektora Kościoła. Ks. Irkowi należy się hołd za to co stworzył materialnie dla kościoła w sensie dosłownym a ks. Grzegorzowi za jego pokorę, posługę kapłańską, skromność i poszanowanie prawa.

60

broda ~broda (Gość)26.03.2014 20:16

"tez-Piotrkowianin" napisał(a):
Mariusz z Łódzkiej jako wicerektor i mój i wielu wiernych słuch się "naprawił".

Dostałeś aparat słuchowy?

40

Woźniak ~Woźniak (Gość)26.03.2014 20:35

Księże Irku - wróć, prosimy Ciebie.

37

Warszawa dobrze mówiła! ~Warszawa dobrze mówiła! (Gość)27.03.2014 17:09

A to jednak prawda, że chodzi tu o władzę i kasę: Ks. Arcybiskup Marek Jędraszewski mianował ks. Mariusza Jersaka, wikariusza parafii Miłosierdzia Bożego w Piotrkowie Trybunalskim wicerektorem naszego Kościoła Akademickiego Panien Dominikanek i upoważnił go do podejmowania działań prawnych we współpracy z rektorem kościoła. Ks. Mariusz Jersak będzie wspólnie z siostrami organizował szkołę podstawową.

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat