metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Witek ~Witek (Gość)06.02.2018 09:28

W żadnym wypadku to kolejny krok do pełnej inwigilacji. i po to by praktycznie każdy miał dostęp do moich danych tak jak dwa lata temu znajduję w necie swój dowód pytanie skąd tam się wziął tak jak setki innych. Takie urzędy mają zabezpieczenia ,że dzieciak je obejdzie. Dlatego jak mam coś załatwić to osobiście w urzędzie czy banku dla własnego bezpieczeństwa

12

do ~sa ~do ~sa (Gość)06.02.2018 15:15

Profil zaufany. I nie w każdej.

00

bankowiec ~bankowiec (Gość)06.02.2018 15:49

Jest Pan w błędzie. " Wystarczy mieć bankowość elektroniczną i nie trzeba nigdzie potwierdzać profilu zaufanego". Banki same są miejscami, w których potwierdza się tożsamość i zakłada profil zaufany. Bez tego nie ma konta internetowego. Bank musi najpierw zweryfikować klienta osobiście.

00

sa ~sa (Gość)06.02.2018 14:07

W każdej innej gminie powiatu jest potwierdzanie profilu zaufania. Co to za innowacja - widać Moszczenica nie jest taka innowacyjna :)

11

hue ~hue (Gość)06.02.2018 11:34

Autor artykułu jest w błędzie. Wystarczy mieć bankowość elektroniczną i nie trzeba nigdzie potwierdzać profilu zaufanego. Od dawna można złożyć wniosek 500+ z dowolnego miejsca i o dowolnej porze (właśnie za pośrednictwem bankowości), więc stwierdzenie "będzie można" jest błędne. W ostatnim zdaniu również błąd: nie potwierdzamy podpisu, tylko potwierdzamy tożsamość. Jeszcze nie spotkałem się z sytuacją aby w banku wymagano od klienta profilu zaufanego....ale może nie mam racji.

40

mieszkanka gminy ~mieszkanka gminy (Gość)06.02.2018 16:55

Brawo Panie wójcie! Naprawdę trzeba przyznać że gmina bardzo się rozwija za urzędowania obecnego wójta, tak trzymać mogę tylko powiedzieć jako mieszkanka gminy.

10

gość ~gość (Gość)06.02.2018 17:35

Też mi innowacja. Lepiej niech internet darmowy poprawią, bo więcej czasu nie działa niż działa.

31

PoP ~PoP (Gość)07.02.2018 12:21

Utworzenie Punktu Potwierdzającego kilka lat temu było innowacyjnością - teraz jest koniecznością. Jednak gratuluję wójtowi, że utworzył taki punkt, ponieważ zachęcanie mieszkańców do załatwiania spraw przez internet ma tylko sens gdy taki mieszkaniec może w swojej gminie potwierdzić PZ i wysłuchać od urzędnika jakie będzie miał z tego korzyści. Zawsze łatwiej jest pani Basi, Kasi, itd. - co przychodzi do urzędu - powiedzieć "Pani Basiu na dole jest Punkt Potwierdzający, może pani tam uzyskać podpis elektroniczny i do urzędów w całej Polsce może pani wysyłać e-pisma". Przyznam, że w zakresie innowacyjności Moszczenica goni Piotrków. Wg mnie pozostałe gminy naszego regionu jednak odstają w tym zakresie od tych dwóch liderów.

00

gość ~gość (Gość)07.02.2018 21:09

Dobry kierunek Panie wójcie

00

milony ~milony (Gość)09.02.2018 09:26

miliony wydane na internet, ogromna infrastruktura do utrzymania, mnóstwo urzędników do utrzymania. W innych gminach nie wydali tyle pieniędzy a tez mają szybki internet, postęp technologiczny jest nieubłagany i nie jest wymagana takie poświecenie gminy bo firmy prywatne go zapewniają. Gmina Moszczenica jest najbardziej zadłużoną Gminą w powiecie (18,5 mln). Czy to jest naprawdę mieszkańcom potrzebne ? zamiast dróg i lepszej infrastruktury ?

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat