Co tłumaczy kierowcę tira na foto że zablokował skrzyżowanie??Nie wiedział?Myślał że przejedzie?Też jeżdżę dużymi ale tu mandat z najwyższej półki.
Dać wielkie tablice o monitoringu, zamontować dwie kamery i trzaskać mandaty skręcającym i blokującym skrzyżowanie. Kilku dostanie to zaraz się fama rozejdzie i się skończy wolna amerykanka.
Najbliższy wyjazd z miasta w zachodnią stronę to w Jeżowie i może jeszcze za Wolą Bykowską. Tak mądrzy ludzie od budowy dróg zrobili, że nie można się wydostać lub dostać do miasta od tamtej strony. Ani Wojska Polskiego, ani Twardosławicką, ani Alejami Sikorskiego się już nie da. Nie wiem jaki to byłby problem, żeby zostawić choć jeden wyjazd a robić go już jak będzie gotowy jakiś nowy? DOBRA ZMIANA nie ma co.
Oj, gmina Grabica nie przygotowana do rozbudowy A-1 ani fizycznie ani psychicznie a nie opiniowała czasami wcześniej projekt organizacji ruchu na czas budowy bo wygląda, że opiniowała tylko nie wiedziała co dopiero teraz zaczyna pojmować o co chodzi. Rychło w czas.
Jak ktoś złamie przepisy jazdy na wprost lub blokuje skrzyżowanie strzał kontrolny w opony mandat i zepchnąć spychem . Codziennie cyrk. Zimą to będzie tragedia. Już teraz z Grabicy jedzie się czasami godzinę. Pozdrawiam Piotrków który we wszystkich kierunkach jest zablokowany nie mówiąc o przejazdach kolejowych. Pozdrawiam.
Każdy narzeka.... Korki są wszędzie utrudnienia wyjazdu również. Mieszkam w miejscowości położone przy starej trasie na Częstochowe. Włączenie się do ruchu to 10 czasem 15 minut. TIR za tirem i co zaskakujące kierowcy Tira potrafią uprzejmie wpuścić osobowi oczywiście jak już jadą to nie ma szans. Codziennie dojeżdżam do Łodzi. Owszem jest trudno ale co mam zrobić rzucić pracę czy kupić śmigłowiec. Pogodzilam się z tym co jest i będzie. Giga rondo tam też uprzejmie jest wpuszczane przez kierowców TIR.
A ja na korki staram się nie narzekać. Owszem, ciężko się jeździ czasami, ale wiem że przecież żaden z kierowców nie tworzy korków specjalnie. Są utrudnienia i zwężenia, więc siłą rzeczy musi być ciasnej... A każdy chce dojechać do celu, więc szuka alternatywnej trasy. PS.przy okazji dziękuję kierowcom tir-ow, którzy chyba jako jedyni "wpuszczaja" mnie z dróg podporzadkowanych w korkach na wolborskiej, slaskiej czy krakowskim przedm.
W takiej sytuacji nic tylko trąbić na chama,dodatkowo zwyzywać go na CB od chama buraka i że nie umie jeździć.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!