metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
sklave sklaveranga18.05.2013 06:42

W tym mieście władza ma tylko same problemy.
Zatem należy zmienić miasto lub władzę.
Ustawa Śmieciowa powinna zostać uchylona, ze względu na niezgodność z Konstytucją - wprowadza odpowiedzialność zbiorową jak w państwach totalitarnych.
Władza ciśnie nas ponad miarę a my z wdzięczności jak grzeczne kotki łasimy się do niej. Ledwo się urodzi jeszcze dobrze oczu nie otworzy a tu go od razu podatkiem śmieciowym po głowie ba zamknie je a jeszcze będą go podatkiem śmieciowym obarczali.
Według ewangelii pana Tuska.
Śmieciem się rodzisz, jako śmieć umierasz i w śmieć się obrócisz.
Tusk na odchodne zgotował nam ustawową gehennę.
Mówią że nie myli się ten co nic nie robi.
Nie dotyczy to jednak Tuska.
http://sklave.manifo.com/galeria

00

martens ~martens (Gość)18.05.2013 08:33

Może ten wąchal ze zdjęcia zabrał by się do uczciwej pracy,a nie żerował jak pasożyt na zdrowym organiźmie podatnika.

00

BLEKI BLEKIranga18.05.2013 19:02

ciecie malinowe nie potrafią przetargu przeprowadzić

00

bez wąsa:) ~bez wąsa:) (Gość)19.05.2013 22:33

Ten mundry doradca to właściciel Leśnej???? Lepiej żebym się pomylił.Jeśli tak,to zaczynam wierzyć,że koniec świata zbliża się w strasznym tempie.Szok i żenada.

00

Elllen ~Elllen (Gość)19.05.2013 23:33

"chinski-fotograf" napisał(a):
Wąsy. Polska specjalność. Polak bez wąsów, to jak żołnierz bez karabinu. Jak kogut bez grzebienia. Jak pierogi bez farszu. Więcej - Polak bez wąsów, jak wykastrowany. Ale z wąsami - maczo! Maczo znad Wisły.

Dżizas! Pocałowałyście takiego? O matko i córko....

00

Piotr_k ~Piotr_k (Gość)23.05.2013 10:53

czy to istotne jak segregować odpady? Ważne, żeby zapłacić a śmieci zamiast do lasu należy wywalić do rowu który posprząta Zarząd Dróg

00

tutaj tutajranga23.05.2013 11:48

A ja na przykład jestem zadowolona. Płaciłam 29 złotych za wywóz 240-litrowego pojemnika raz w miesiącu. Dodatkowo segregowałam na trzy worki, no, żeby w pojemniku było mniej.
Teraz deklaruję "zmieszane" na dwie osoby, czyli 24 złote miesięcznie. Będą wywozić co dwa tygodnie. Dla mnie to luksus.
Poza tym policzyłam sobie z nudów stawkę za segregowanie: dziennie jedynie 4 minuty (do pojemników mam 20 metrów). 4x30 daje 120 minut miesięcznie. To są dwie godziny. Za niesegregowanie zapłacę 7 złotych więcej od dwóch osób, więc - 3,50 za jedną. Moja stawka godzinowa to 1,75. Dziękuję.

00

monika ~monika (Gość)11.06.2013 13:36

ludzie przetarg wygra chore juko niełłudzćie śię pawlak z chojniakiem tego dopilnują przetarg jest ustawiony jusz dawno solidne firmy jak remondis czy hak niemają szans

00

monia ~monia (Gość)11.06.2013 13:41

juko zawładnie miastem pawlak z chokniakiem mu w tym pomogą

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga11.06.2013 16:56

"tutaj" napisał(a):
To są dwie godziny. Za niesegregowanie zapłacę 7 złotych więcej od dwóch osób, więc - 3,50 za jedną. Moja stawka godzinowa to 1,75. Dziękuję.

Popełniłaś poważny błąd w obliczeniach. Przecież chyba segregowałabyś wszystkie śmieci z Twojego domu, a nie tylko Twoje? W tym przypadku wyszło 3,50 zł za godzinę - o 100% więcej niż podałaś.
A mieszkańców bloków będą golić aż miło - do tej pory opłata jest 3,75 zł/osobę, a od lipca ma być 30 zł za 4-osobową rodzinę, czyli 7,50 zł/osobę - podwyżka o równe 100%.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat