A może wymieńmy urzędników magistratu, którzy przeszli na emeryturę albo rentę i zaraz zostali ponownie zatrudnieni? Jakoś Prezydentowi na przeszkadza to że biorą taką samą pensję albo wyższą i do tego jeszcze emeryturki! Jak wysyłać na emerytury to wszystkich. Młodzi nie mają pracy!!!
Ktoś z rodziny albo znajomych poszukuje pracy...???
No to stanowisko całkiem, całkiem;)
"związków zawodowych działających w MBP"... nie wiedziałem, że w miejskiej bibliotece potrzebny jest związek zawodowy, tym bardziej w liczbie mnogiej... To jakaś parodia.
Czy aby nie jest to czkawka po "Ruina w nowym opakowaniu?"
Taka jakaś zbieżność terminów.
ja bym tam chętnie poszedł na emeryturę chociaż za młody jestem ,ale gdybym miał... to bym chciał.
Jeśli ktoś może odejść na emeryturę do dlaczego ma mieć dożywocie na zajmowanym stanowisku? Przecież najwyższy czas na młodych i operatywnych, którym starzy blokują rozwój i awans. Czy Piotrków ma być dalej miastem starczym, czy muszą z niego wyjeżdżać młodzi w poszukiwaniu lepszej i ciekawej pracy? Jeśli ktoś osiągnął wiek pozwalający na uzyskanie praw do emerytury to powinien się cieszyć, że może odejść (niejeden z Piomy chciałby mieć taką szansę).
Ktoś powie, a co będzie robił na emeryturze? A mało to roboty społecznej, a i ta za pieniądze się znajdzie jeśli jest się dobrym i trochę poszuka. Więc nie litujmy się tak nad tymi "pokrzywdzonymi".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!