metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Luca ~Luca (Gość)07.05.2012 22:18

"tubylec" napisał(a):
tubylec (Gość)
57 minut temu, 21:14
Cytuję:
czy jak się wypne i zerżne do fontanny na Krzywdzie to też będzie sztuka ?
Czy będzie ona miała rację bytu kiedy nastąpi interakcja między mną a strażą miejską ?
No, zależy jak dużą dupą dysponujesz. Jeśli nawalisz boby na miarę słonia, to być może nawet dostaniesz dotację unijną i zyskasz sławę. Szczegóły tutaj:
http://naszymzdaniem.dlastudenta.pl/artykul/UE_dala_96_tys_euro_za_lajno_slonia,78851.html
Z drugiej strony ów holenderski artysta stworzył dzieło będące alegorią UE: zardzewiała beczka symbolizuje przeżarte zepsuciem i korupcją warstwy elit, zawartość beczki gównianą sytuację obywateli. Może stwórz coś kojarzącego się z naszym miastem? Walnij kloca niczym wieża ciśnień na przykład. Albo murek ulep.

hehehehehehehe dobre :) padłem, to kiedy ustawka przy fontannie na słowaka?
tak w kilku można by walnąć kloca a widzowie będą zgadywali, co komu wyszło: czy wieża ciśnień, czy strumyczek strawy, czy jabłko królowej Bony. Do walenia klocków można wciągnąć tych 40 artystów z całego świata,co wy na to?

00

taki jeden ~taki jeden (Gość)07.05.2012 22:37

Iza Chamczyk - absolutna rewelacja! Tak dużo treści przekazanych tak oszczędnymi środkami... Szkoda, że fotopstrykacze nie przyjrzeli się najpierw spektaklowi; wybraliby może plan ogólny, podkreślający antyczną "greckość" żywego obrazu.
Miss Universe: może nie było tam jakichś głębszych myśli, ale wdzięk, uroda, nienaganna dykcja i dobry angielski performerki sprawiły, że oglądało się przyjemnie. W końcu Moliere też dobrze się czuł w ówczesnym "street theatre".
Pozostali występujący - to jakaś straszna pomyłka. Może z występu Lany Zdravkovic dałoby się coś wydłubać, ale podała myśl tak nonszalancko przewidywalną, że się nie chce. Pan Łukasiewicz i pani Szydłowska powinni zająć się może raczej szydełkowaniem...
P.S. Brawa dla tłumacza! Kreatywny, jak Maciej Stuhr ;)

00

tubylec ~tubylec (Gość)07.05.2012 23:06

Cytuję:
hehehehehehehe dobre :) padłem, to kiedy ustawka przy fontannie na słowaka?
tak w kilku można by walnąć kloca a widzowie będą zgadywali, co komu wyszło: czy wieża ciśnień, czy strumyczek strawy, czy jabłko królowej Bony. Do walenia klocków można wciągnąć tych 40 artystów z całego świata,co wy na to?

Ja się nie piszę... Ale znalazłem Ci jednego pana (pewnie znany artysta, jak wnoszę z dość ekstrawaganckiego wyglądu), który zapewne zgodzi się pomóc:
http://www.wiocha.pl/589539,Biegunka
Jak widać, sztuka performance w miejscach publicznych nie jest mu obca.

00

miłośnik festiwalu ~miłośnik festiwalu (Gość)08.05.2012 01:07

Pierwszy raz od lat chyba nie dam rady uczestniczyć w tym wydarzeniu. Jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepsza impreza w mieście.

00

Marek Marecki Polska ~Marek Marecki Polska (Gość)08.05.2012 09:14

Ten smrud do tej pory czuć w mieści
Kto spuści wodę ?

00

CO2 ~CO2 (Gość)08.05.2012 09:18

Wyobraźnia wielu ludzi nie sięga poza funkcje wydalania.
Jak sie ma g... w głowie to oczym innym można pisać.

00

Piotrkowianin2 ~Piotrkowianin2 (Gość)08.05.2012 09:26

Ciekawe czy znow podpala auto jak w zeszlym roku. Tuz to prawdziwa sztuka ja pie.... :/

00

P51 ~P51 (Gość)08.05.2012 09:30

"Marek-Marecki-Polska" napisał(a):
Ten smrud do tej pory czuć w mieści
Kto spuści wodę ?

Jak się myśli głównie o stolcu, to go się też ma w głowie...
Życie to nie tylko "browar" i meczyk...
A kultura to nie tylko Mickiewicz , Sienkiewicz i Matejko...

00

Aman Amanranga08.05.2012 10:33

A czy bedzie goła baba jak w tamtym roku? :-)

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga08.05.2012 10:38

Nie macie już o czym pisać, tylko o problemach gastrycznych prezydenta? ;)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat