metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mr.E ~Mr.E (Gość)20.05.2012 00:15

Prezydent pomaga najbogatrzej kolporacji a są ważniejsze wydatki choc by remont zdewastowanych dróg i wydatki na utwożenie nowych miejsc pracy. Ale pan prezydent jest z klerem za pan brat i może zadziałał w ten sposób pod wpływem namowy swojego sąsiada z naprzeciwka. Jako piotrkowianin płacący podatki w tym mieście nie życze sobie by środki te trafiały w obiekty których zażądcy poruszają się ekspluzywnimi autami, żyją na bardzo wysokim poziomie a dodatkowo robią różne dziwne rzeczy w miastach gdzie są anonimowi ;-) Może jaśnie panujący prezydent wygospodaruje jakieś środki na remont mojego dachu?

00

klet ~klet (Gość)20.05.2012 09:43

"Mr.E" napisał(a):
Może jaśnie panujący prezydent wygospodaruje jakieś środki na remont mojego dachu?

Nie proś o kasę na remont dachu gdyż dach to wydatek ! Chcesz płacić podatek od deszczu, który Naczelny Wód wprowadzić zapragnął ?
Połóż sobie folię na dachu wtedy nie będzie to konstrukcja stała, więc podatku nie zapłacisz.

00

szczawik szczawikranga20.05.2012 10:31

"klet" napisał(a):
"Mr.E" napisał(a):
Może jaśnie panujący prezydent wygospodaruje jakieś środki na remont mojego dachu?
Nie proś o kasę na remont dachu gdyż dach to wydatek ! Chcesz płacić podatek od deszczu, który Naczelny Wód wprowadzić zapragnął ?
Połóż sobie folię na dachu wtedy nie będzie to konstrukcja stała, więc podatku nie zapłacisz.

a nie prościej zamieszkać w namiocie?!;)

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga20.05.2012 11:53

"Mr.E" napisał(a):
Jako piotrkowianin płacący podatki w tym mieście nie życze sobie by środki te trafiały w obiekty których zażądcy poruszają się ekspluzywnimi autami, żyją na bardzo wysokim poziomie a dodatkowo robią różne dziwne rzeczy w miastach gdzie są anonimowi ;-)

Trzeba było iść na wybory i wybrać normalnego prezydenta.

00

piotrkowianin33 ~piotrkowianin33 (Gość)24.05.2012 20:39

Zbliżają się wakacje, a więc czas który powinien być wykorzystany na niezbędne prace konserwatorskie (bo przecież o remontach nie może być mowy z powodu braku środków) budynków oswiatowych.Chcę się dowiedzieć ile to pieniędzy przeznaczył Pan Przezydent na ten cel i jak je podzielił.
? Pytanie retoryczne, gdyż odpowiedź jest ta sama co każdego roku.Placówki oświatowe muszą poradzić sobie same bo żadnych dodatkowych środków nie będzie - kasa jest pusta.Tak można mówić dyrektorom placówek bo to przecież podwładni, ale proboszczowi nigdy.Bardzo źle świadczy to o gospopdarzu, który zaniedbuje swoje a dba o cudze, które należy do najbogatszej grupy społecznej.A może by tak z własnych, prywatnych środków wspomagać, a nie szastać publicznymi pieniędzmi?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat