kto obiecuje " gruszki nz wierzbie" ? napisz kto? 20 lat temu było szaro ale żyło się lepiej,była praca w FMG Pioma,Sigmatexie,Fabryce Mebli, co z tego zostało? Nie ma pracy ! Mam gdzieś ulicę na której są Banki czy Hipermarkety,brak pracy i ciądłe podwyzki w naszym mieście to jest problem ! Dziś członkowie rad nadzorczych desyngowani przez Krzysztofa.C to nauczyciel od muzyki, "krewni i znajomi krulika",żona kolegi z lat szkolnych,gość od profilaktyki alkoholowej czy żony koleżanka z pracy w banku która podobno w wieku 23 lat trafiła do rady. To ci ludzie władzy sprawują nadzór nad wodociągami,ciepłownictwem, komunikacją mięjską i innymi spółkami, to ci ludzie często przypadkowi nie będący specjalistami w tych dziedzinach zarządzją naszym wspólnym dobrem, naszym majątkiemi,i co ,ciąłe podwyżki! Nadszedł czas aby skrócić te męczarnie i odwołać tych ludzi władzy bo władza im odbiła! Nic, ale to nic nieusprawiedliwia kolejnych podwyżek i nic i nikt was nie uratuje nawet kościół od odspawania! Amen.
Już wiem ten gość w kapeluszu to chyba ten Gajda, ten od artystów aha.. I to on?! A kto by pomyslał? Nosi kapelusz.. A kogo w te referaty ulokował? Może jakieś nazwiska?
Panie Gajda! A kogo to pan powstawiał do magistratu? Samych artystów! Interakcje już drugą kadencję trwają!
Moi drodzy Parafianie!
Odp..... Wam kazanie!
Wiedzcie, że buty czyścić powinniście
Pampuchowi i Matusewiczowi oczywiście!
"Order dla amnezji" Jakie on dokonał pozytywne zmiany?! Podwyżki za wode i ścieki, ogrzewanie, podwyżki lokalnych podatków tj.nieruchomości,środków transportu, dzierżaw wieczystych i innych.Obsadził Wlodarczykiem dwie rady nadzorcze i stąd ja już wiem dlaczego sa podwyżki, bo to nauczyciel od muzyki który może się niezna na ciepłownictwie czy komunikacji, może niewie co to oszczędności, ograniczenia w procesie produkcyjnym, restrukturyzacja, kominy płacowe.amortyzacja itp. Na pewno zna się na muzyce, to pewne bo grał na weselach.
A może gra ze słuchu to nie musi się znać aż nadto :)))
Że też Ci się żarty trzymają :)))
Na Twój koszt oczywiście!
Na szczęście jest Prokurator i w tym przypadku - to nie prezydent będzie oceniał czy postąpił zgodnie z prawem.
Dla mnie Chojniak - zbyt pewnie poczuł się w tej kadencji i za dużo znajomych ustawił. A oglądając wiadomości piotrkowskie w TV mam wrażenie ,że są bardzo mało obiektywne i za dużo inforumują ludzi o modernizacjach w mieście a za mało z czego sfinansowane są te inwestycje ( ile kapitału własnego, ile kredytów zaciągniętych na Miasto i ile środków uninych) I jeszcze ważna rzecz - co podrożeje w naszym mieście i o ile jak już się skończy kadencja Chojniaka i skończy się okres karencji w bankach i miast będzie musiało spłacać ratę wraz z odsetkami. MOja prognoza - z długów nie wyjdziemy przez około 20 lat o ile nie dużej - a nasze ulice praktycznie co roku po zimie wymagają modernizacji. Wypowiedzi Chojniaka ,że modernizacja ulic ściąg lokalnych przedsiebiorców są mało realistyczne i wg mnie nie poparte żadnymi badaniami marketingowymi ( tak mu się tylko wydaje). Proszę o konkrety- ile nowych przedsiębiorstw znaczących powstało na przełomie 2010-2012 roku. a ile upadło. Ludzie w Piotrkowie ubożeją - a młodzi wyjeźdzają do większych aglomeracji - tam gdzie są większe perspektywy rozwoju zawodowego.
Ha, jak to jest, jak się komuś pod d upą pali?
Wierzyłam zawsze i wierzyć będę w Boską Sprawiedliwość.
Nadal zapraszam na stronę: w w w . m ari a gla dysz .tk i na mój bl og
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!