Pan prezydent zrobił mnie w bambuko! Nie pierwszy zresztą raz. Na stronie internetowej miasta powiesił ogłoszenie o dzisiejszym spektaklu "Toksyny" Teatru Jaracza w Łodzi. O tym przedstawieniu pocztą pantoflową mówiło się już kilka tygodni w związku z oddaniem po remoncie MOK-u. Zwolniłem się z pracy, przybiegłem zdyszany do MOK-u w nadziei, że uda mi się jeszcze zdobyć bilet, a tam mi mówią, że owszem, spektakl jest, ale tylko za... specjalnymi zaproszeniami pana prezydenta! Cu..a, co za kyrk! A czy ktoś kto redagował tę informację na miejskiej witrynie, nie mógł tego po prostu zaznaczyć?! Przy mnie, podczas dyskusji, która się tam wywiązała, jeszcze 2 osoby przybiegły na próżno! Ot, mają łby na karku! No i jeszcze jedno: dlaczego niby nie miał to być spektakl dla ludzi z ulicy, tylko znów darmowe zaproszonka dostały się różnym Ważnym Personom, za które to zaproszonka zapłaciłem m.in. ja!!! Przecież nie Chojniak w własnej kieszeni, tylko wzięli pieniądze z miejskiej kasy, czyli z naszych podatków!
To jest k...wa skandal. Darmowe zaproszenia dla pseudo cwaniaków z elit władzy. To się w głowie nie mieści. Też miałem iść do Moku na ten spektakl, dobrze, że nie dotarłem bo awantura by była wielka. Prezio Chojniak za podatników pieniądze bonza udaje, a z własnej kieszeni kup 200 biletów i rozdaj swoim kolesiom!!!
Przedstawienie w "Jaraczu":
Fakt, w ogłoszeniu nie ma informacji, że przedstawienie jest "zamknięte". Radzę także zwrócić uwagę, że link pod ogłoszeniem prowadzi do nikąd...
Kolejny raz brawo dla Pani po rzecznik i administracji portalu piotrkow.pl. I kolejny przykład działania "władzy" miasta.
My też zafundujmy mu bilet - do cyrku! Tyle że na arenę, z klaunami !!!
Wracamy do sprawy zaprowadzenie porządku w MZGK.Wszyscy o nas zapomnieli, liczymy jednak na Prezydenta. Chodzi o ukrócenie samowoli związków i tego co ci ludzie robią w tej firmie.
Oprócz siedzenia i brania ciężkiej kasy nie robią nic.Ale tak wszystko poustawiali, że ten układ trwa już 10 lat.
Jeżeli słychać (prasa pisze), że w sprawę naszej firmy zaangażował się niejaki Książę Witold, to jest bardzo źle.
Ten pan jeszcze niczego nie zbudował, ale wszystko do czego się zabierze jakoś zaraz pada. Tak było ze słynnym stowarzyszeniem i wieloma sprawami.
Nie chcemy żeby ktoś taki rządził razem ze związkowcami.
Apelujemy o przyjrzenie się naszej firmie.
Jest nas wielu, ale nikt nie chce wystąpić oficjalnie. Taki "porządek" tu zrobiły związki.
Może Pan Prezydent raczy napisać choć kilka słów na swoje usprawiedliwienie tu na tym forum. Bo nie wierzę, że nikt mu nie pokazuje naszych wypowiedzi. Mamy przecież prawo do kontrolowania wydatków w sumie z naszych pieniędzy. Niech umieszczą na stronach UM rozliczenie tego przedstawienia. Ile poszło kasy i z jakich pieniędzy zostało to wydane. Chyba mamy prawo domagać się jawności prowadzonej polityki finansowej UM. A w lato okaże się, że wstęp w obręb murka mają tylko ludzie z zaproszeniami prezydenta. I wtedy będą jaja.
Jestem jak najbardziej za rozliczeniem tego przedstawienia ...które niestety nie jest dla mieszkańców naszego miasta jak to było zapowiadane przez ostatnie miesiące a zorganizowane jest dla urzedu miasta oraz przyjaciół i znajomych np:Pana i Pani itd ... Mamy kochać to miasto ? ... pytam się za co, za te chore układy kolesiowstwo i machlojki !!
Co do przedstawienia:
proponuję akcję wysyłania maili do działu promocji Teatru Jaracza w Łodzi. Czy oni wiedzieli, że przedstawienie będzie zamknięte? SENSOWNE odpowiedzi publikujmy na forum. Takie sprawy powinny być wyjaśniane jak najbardziej publicznie!
były radny SLD (wczesniej oficer MO i KW Policji w Piotrkowie Tryb. Eugeniusz Czajkowski w "Maglu" na antenie Strefy FM w dniu 31.10.2008 komplementował jak tylko się dało i "cukrował" rzekome zasługi urzędującego Mera Piotrkowa Krzysztofa Chojniaka. Nie powinno to nikogo dziwić, bowiem K. Chojniak zatrudnia w Urzędzie Miasta syna E.Czajkowskiego.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!