Czytam wpisy na tym forum i włos mi się jeży na głowie bo albo jest to nie wiedza i brak znajomości przepisów albo celowe działanie mające na celu zdyskredytowanie Dzwonnika jagby nie patrzyć jeszcze prezesa klubu Concordia. Staję w jego obronie bo, po pierwsze; z godnie z przepisami ( uchwała PZPN ) w sytuacji wycofania zespołu z rozgrywek wszyscy zawodnicy mogą przejść do innego klubu nieodpłatnie za wyjątkiem zawodników którzy nie ukończyli 23 roku życia. W takim przypadku z godnie z uchałą PZPN w sprawie Ekwiwalentów za wyszkolenie zawodnik może odejść do innego klubu tylko po spełnieniu warunku zapłaty za wyszkolenie zawodnika . Pisanie , że Dzwonnik "woła po parę tysięcy za chłopaków" jest to nie znajomość przepisów. To nie Dzwonnik woła ale PZPN w Warszawie w stosownych przepisach i żaden związek piłkarski nie zarejestruję zawodnika bez spełnienia tego warunku. Po drugie;Dzwonnik odniósł wielki sukces bo jako prezes klubu awansował do II ligi .Po trzecie: kto płaci ten rządzi. Po czwarte: kilka lat temu odszedł z klubu to po co działacze prosili aby wrócił ? Po co go wybrali na prezesa? Ja wiem, bo dawał pieniądze.Po piąte ; Dzwonnik nie jest przeszkodą bo przeszkodą jest polityka. Wiadomo nie od dziś ,że prezes krytykuje prezydenta a ten aby go ukarać zabrał pieniądze na szkolenie dzieci.Problem w tym ,że ani jeden ani drugi nie chce ustąpić. Problemem dla Dzwonnika jest klub a nie odwrotnie bo nie widać na horyzoncie aby chętni do prezesowania pchali się drzwiami i oknami i zmienili go na stanowisku prezesa Teraz powinno się doprowadzić do spotkania władze klubu - urząd miasta i szukać rozwiązania tej patowej sytuacji. Po szóste ;nie zauważyłem żeby Dzwonnik użalał się nad sobą on po prostu powiedział koniec kasy.Po siódme; Concordia to jeden z najstarszych klubów w Polsce, to wielka historia naszego sporu w mieście i to powinno jednoczyć a nie dzielić. Mam wielką nadzieję ,że za kilka lat odbudowany zostanie potencjał i znów Concordia zawita do II ligi
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!