Wystarczy przejść się po śmietnikach pomiędzy blokami. W każdym pojemniku na mieszane odpady jest pełno butelek plastikowych i papierów. A kosze na powyższe są TUŻ obok. O jakiej segregacji my mówimy. Nie wśród TĘPEGO polskiego społeczeństwa.
Nie. Tyle osób jedynie deklaruje segregację, bo jest taniej.
Spora część społeczeństwa to, nie oszukujmy się, debile. Samorządowcy są lokalną reprezentacją tegoż społeczeństwa, przez nie wybieraną. Więc nie ma w tym niczego zaskakującego, że i (spora) część samorządowców jest debilami.
jakie 100%, wiele razy widziałem w lesie worki z nieposegregowanymi śmieciami...
Jedno z najdroższych miast jeśli chodzi o opłatę za wywóz śmieci! Panu prezydentowi i jego świcie ciągle mało, no cóż sami tego chcieliśmy!!!
100procent żart mieszkam przy ul.Rajkowskich gdzie co trochę ktoś pali plastik i inne śmieci, smród jest okropny i nie ma na takich mocnych.
Czy limitowanie worków na bioodpady do 3 sztuk nie łamie ustawy???
Następny przetarg wyszedł taniej - także niedługo śmieci w Piotrkowie z tanieją - logiczne
Te śmieci to dobry przekręt. Czy firma odbierając odpady przysyła samochody odbierając śmieci osobno na plastik szkło papier itd? Nie bo wszystko walą do jednego kotła. A ta segregacja śmieci to też dobra ściema. A my za to płacimy
Nigdy nie wiem kiedy przyjadą. Wystawiam kosz i idę. Jeden już mi zginął. Przywieźli mi drugi ale musiałam zapłacić . Dlaczego? Z podwórka mi nie zginął tylko z ulicy w dzień odbioru. Może ze śmieciami ktoś zakosił?
Bundy mnie uprzedził, bo dokładnie prawie 100 % deklaruje segregacje, a czy stosują się do tego to już inna historia :))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!