W samym Piotrkowie raczej hali nie będzie z prostego powodu. W Piotrkowie jest areszt śledczy a nie zakład karny. Duża część z osadzonych jest tymczasowo aresztowanych co wiąże się z restrykcjami. Tylko część z nich odbywa kary pozbawienia wolności i to raczej takie nie za długie. Ci z aresztem pracować nie mogą, a nie wiem czy ci co odbywają kary moga pracować, a jak mogą to czy opłaca się stawiać halę jeśli jegomoście mają krótkie wyroki i zaczną pracę a a już będą wychodzić.
Droga do resocjalizacji prowadzi tylko poprzez wydajną pracę z której więzień będzie się utrzymywał i wpajanie ponoszenia odpowiedzialności. Innej drogi nie ma aby być uczciwym człowiekiem, chyba że dożywocie, ciemna mokra wieża, albo galero-kamieniołomy. Leżenie do góry brzuchem za nasze pieniądze i granie w ping ponga kieszeniowego prowadzi do jeszcze większej degeneracji. Ja malowanie ścian przyjaznymi kolorami muszę zrobić za własne pieniądze, choć by mi brakowało na chleb, wykształcić się muszę za własne, książki kupuję za własne i obiad jem taki na który zapracuję i mam być praworządnym obywatelem.
Powinni pracować na swoje utrzymanie, zapłacić za pobyt w ZK, a nie jak do tej pory bezpłatne wakacje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!