metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pamiętaj ~pamiętaj (Gość)27.06.2020 13:19

A tatulo mawiali, pożyczasz cudze, a oddajesz swoje. Zarób-kup.

80

gość ~gość (Gość)27.06.2020 12:25

Prosty zwyczaj nie pożyczaj.

92

gość ~gość (Gość)27.06.2020 13:36

Braci się nie traci.Mam kolegę znamy sie 20lat.Raz on był w dołku raz ja..Pożyczaliśmy sobie nawzajem.Pieniądze to nie wszystko naprawdę.Zaufanie!!

50

figofago321 ~figofago321 (Gość)27.06.2020 22:37

Znam takich co wzięli pożyczkę, żeby zainwestować w przedszkole ...

11

j. ~j. (Gość)27.06.2020 12:27

Nie rozumiem życia na kredyt! Nie stać cię na nowy telewizor? To go nie kupuj! Postaraj się się na niego najpierw zarobić! Nie masz kasy na wakacje? Trudno, nie jedziesz na wakacje! Możesz sobie pojechać na słoneczko, bo tylko na to cię stać! Jak zarobisz, to pojedziesz na następne wakacje! Itd. Tak postępują rozsądni, odpowiedzialni ludzie! Dobry zwyczaj: nie pożyczaj! Przecież biorąc ciągle jakieś pożyczki sprawiamy, że mamy mniej, a nie więcej pieniędzy, gdyż musimy spłacać odsetki i inne koszty pożyczek i kredytów. Może więc, pożyczki są dla bogatych, których stać na ponoszenie takich kosztów?... Dajcie sobie z tym spokój i nie dawajcie łatwo zarobić tym, którzy kręcą pożyczkowymi biznesami! Ja nie pożyczam, jak mnie na coś nie stać, to tego nie kupuję i... dobrze mi z tym! Dobrze radzę każdemu takie podejście do swoich finansów.

132

his. ~his. (Gość)28.06.2020 05:57

Cała gospodarka światowa od wiek wieków opierała się na kredytach, pożyczaniu. Po to są zresztą banki. Myślicie ,że z czego one żyją? Z pożyczania. Od Fenicjan do czasów współczesnych. Nie wykluczone ,że osławione piramidy w Egipcie też powstały za pożyczone pieniądze. Jak być może skończyli pożyczający można się tylko domyślić.

21

his. ~his. (Gość)28.06.2020 05:57

Cała gospodarka światowa od wiek wieków opierała się na kredytach, pożyczaniu. Po to są zresztą banki. Myślicie ,że z czego one żyją? Z pożyczania. Od Fenicjan do czasów współczesnych. Nie wykluczone ,że osławione piramidy w Egipcie też powstały za pożyczone pieniądze. Jak być może skończyli pożyczający można się tylko domyślić.

21

gość ~gość (Gość)28.06.2020 14:59

Ja porzyczam i nie oddaje.Taki harakter mam

01

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat