Zespół Midnight Oil napisał o tym piosenkę - "Beds are burning"...
Pracuję w straży miejskiej. Dzisiejszy dzień zapowiadał się tak spokojnie. Już układaliśmy się w naszym służbowym aucie do snu kiedy przez radio usłyszeliśmy, że dziś nie pośpimy, bo pożar na placu Czarnieckiego. No cóż, być może jutro zaczaimy się gdzieś z fotoradarem i w krzaczkach zaparkujemy i uda się przekimać ze dwie trzy godzinki...
Kiedyś handlowałem łatwopalnymi kołdrami na hali targowe, we wtorki i piątki tuż obok stoiska z pomidorami za 5zł za kilogram.. Ale okrutnie ścigała mnie straż miejska za handel bez uiszczenia opłaty targowej..
Pamiętam, że ktoś mnie pytał o ciepłą, łatwopalną kołdrę do chłodnego mieszkania na poddaszu.. ale moje kołdry tak nie kopcą.
Kiedyś też byłem harcerzem i zastępowym. I też na drugim piętrze zrobiłem spotkanie trzech zastępów ale nie było dymu.
PSZEMEQ chyba kojarzę Twoje stoisko. Lata temu...A wiesz, że pomidory wciąż można tam kupić. Ale po 5 zł sprzedają już tylko "kolegom". Nie wiem o co się rozchodzi. Czyżby ceny aż tak poszły w górę? Trudno cokolwiek zarobić teraz na hali odliczając dojazd z Zalesickiej....
i teraz cały PIOtrków jak na meczu piłki nożnej:
choj! - ch!, choj,choj,choj!!!choj,choj,choj,choj-NIAK!!!
Grzegorz LOrek to nie jest polski klub, to nie jest polski klub! :D
trzeba sprawdzić , czy to nie celowe podpalenie , wyszła do sąsiadki ???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!