Mieszkania komunalne są dla biedoty. W cywilizowanych krajach buduje się je na obrzeżach miast. W centrum mieszkania są najdroższe i mieszkają tam najbogatsi. Widać Chojniak ani Sapińska nie wierzą w rozwój pożal się Boże Podzamcza
Jakoś inwestorzy i deweloperzy nie pchają się w ten rejon ,więc zacząć musi miasto i powoli zastąpić starą substancję pełno standardowymi budynkami komunalnymi , ale przede wszystkim usunąć miejscowych żuli żyjących i pijących na koszt wszystkich Piotrkowian(MOPR)
Podzamcze to nie stare miasto tylko zbiorowisko ruder w centrum miasta i wstyd dla Piotrkowa. Już najwyższy czas żeby zrobić z tym porządek. Oby tylko było to zrobione z głową.
"Stare miasto" mające wartość historyczną i estetyczną kończy się na ul.Zamurowej. Wszystko poza Zamkiem Królewskim na wschód od tej linii jest starym miastem tylko dlatego, że jest stare i zniszczone...
Dobrze by jednak było, aby "blok komunalny" nie był zwyczajnym prostokątnym klockiem,lecz swoją architekturą nawiązywał do staromiejskich kamieniczek. Polecam decydentom rekonesans zwłaszcza w miasteczkach zachodniopomorskich, gdzie dają sobie z tym radę (np.starówka w Stargardzie Szczecińskim). Da się te rzeczy pogodzić,trzeba tylko chcieć.
I brawooo,ja chętnie wyprowadziłabym się z mojej przepięknej kamienicy na starym miescie,w której na klatce schodowej jest nasiusiane,kupka tez się zdarzyla komus,syf,brud,smieci,pety na drewnianych schodach i sąsiedzi menele!!! Niech sobie zostaną a ja pojde na bloki!
Szkoda tylko,ze przy Zamurowej mieszkania dostali ludzie,ktorzy z blokow się wyprowadzili! :(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!