Dworzec powinien pozostać dworcem, a nie targowiskiem! Dla podróżnych potrzebna jest restauracja lub bar, poczekalnia i czyste toalety. Sprzedawanie i kupowanie produktów lokalnych powinno odbywać się na ucywilizowanych targowiskach i to nie w centrum miasta, ale na ich obrzeżach.
Nie trzeba niczego organizować. Na przystanku PKP Piotrków Trybunalski, na drugim peronie jest gotowy warzywniak, zadaszony, ziemniaki nie zmokną w czasie deszczu.
Myślę /o myślę / ,że starostowo to będzie zły gospodarz. Ale cóż ,skoro lepszego nie ma. Oczywiście mam tu na myśli tych sępów od budownictwa to trzeba się z tym pogodzić. Co starostwo z tym zrobi? Mam nadzieje ,że coś rozsądnego. Ale audycja radiowa z poniedziałku nie napawa optymizmem. Pewnie chcą zrobić jakąś "rewolucję". A u nas" rewolucje" źle się kojarzą
jaki dworzec jakie centrum... tam rolnicy mieso mają sprzedawać(taka tania jadka) bedzie zapach jak w starej hali targowej i zwązane z tyn stado gryzoni
co to za głupi pomysł, zęby z dworca robić warzywniak? Sam starosta to wymyślił?
Dobrze że powiat odkupił od prywatnej firmy z Izraela. Wreszcie pomyśleli brawo
Tą kilkuset metrową część przy wieży ciśnień zagospodarował bym Nb jakimś dwukondygnacyjnym budynkiem handlowym pod wynajem co by koszty utrzymania całego tego dworca były wtedy dużo niższe.
Bardzo dobrze! Dworzec autobusowy musi być jeśli do niego powstanie infrastruktura w postaci sklepów i usług to dworzec na nowo odżyje!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!