A co to ten Związek Powiatów Polskich??? Takie cuś jak Euro Renoma i inne temu podobne pseudo-instytucje??? Takie jednoosobowe firmy internetowe robiące pseudo-rankingi w zamian za pieniądze??? Człowiek, który zapisał urząd do takich programów powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności za trwonienie publicznych pieniędzy. To płacenie za dyplom/certyfikat/kartkę papieru ciężkich pieniędzy podatnika!!!
Zgodnie z § 9 Statutu (Związku Powiatów Polskich), członkowie Związku zobowiązani są do płacenia składek członkowskich. Wysokość oraz terminy płatności składki członkowskiej określają Uchwały Zgromadzenia Ogólnego ZPP nr I/7/99, nr VIII/22/05 i nr XI/12/08
Składka członkowska wynosi 0,10 zł od jednego mieszkańca powiatu/ miasta na dzień 30 czerwca roku poprzedniego /wg danych GUS/. Składka płatna jest w ratach kwartalnych w następujących terminach:
1.1 rata - do dnia 15 stycznia,
2.2 rata - do dnia 15 kwietnia,
3.3 rata - do dnia 15 lipca,
4.4 rata - do dnia 15 października.
Liczba mieszkańców powiatu to 170353 (miasto plus gminy wg. wikipedii) czyli 170353 x 0,10 = 17035,3. Tyle własnie Powiat zapłacił za udział w internetowym rankingu. SUPER. Tak trzymać!
Więcej można przeczytać http://www.zpp.pl/index.php?path=main/glowna/ozpp/jakzostac
wejdz na stronę tego związku powiatów i przekonasz się że brednie wypisujesz!
Związek Powiatów to bardzo poważna instytucja,gdzie np.Cubała może poznać Brózdę,a Brózda,Kłonicę i póżniej w zależności od tego ,który jest w potrzebie to jak kolega koledze sobie pomagają.Ostatnio Stasiek pomógł Jarkowi,a miał pomóc Zdzichowi[był zmęczony jak ustalali]i Jarek musiał zrezygnować z dyrektorowania Poradnią Psy[chologiczną] bo zna się Psach a nie psy [chologi]
To co mówi pan sekretarz można ująć tak:".... ble ,ble,ble,,,itd". Po wyciśnięciu zostaje z tego jedna kropla wody.
Według jakiej wikipedii? W mojej (http://pl.wikipedia.org/wiki/Powiat_piotrkowski) jest mniej:
Miasto Piotrków Trybunalski nie leży w powiecie piotrkowskim - jest powiatem grodzkim.
Kolejny bezsens na który idą publiczne pieniądze, a nie wnoszący nic rzeczowego.
Sam se kurde faja mogę zrobić ranking z nieba wymyślony stawiający nasze miasto na piedestale we wszystkim i kto mi powie że nie mam racji. OFC kasiurke też bym zgarnął a jak!! w końcu byśmy byli na czele list przebojów!
A tak na serio tak mnie to wszystko wychwalanie WK****A, bo tylko słyszę i czytam co to nie to, a prawda jest zupełnie inna....
No i bardzo dobrze, że jestesmy gdzieś doceniani. Zamiast narzekać należałoby się cieszyć. Chyba tak za nic tego miejsca nie przyznano ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!