bogaci ukraincy wykupują polskie biznesy i zwalniają ludzi nie o taka pomoc chodzi
Lepiej było by żeby utwozyli legion Ukraińców piotrkowskich i bronić ojczyzny bo ich w
Piotrkowie masa i się tylko rozbiajom na wojnę marsz
Tokarski i Łączny zawsze razem. Samodzielnie żaden sobie z niczym nie poradzi.
Nie mam nic wspólnego z Konfederacją. Nie jestem wielkim patriotą tylko, świadomych swych obowiązków i praw Polakiem, patriotyzm to po prostu dbanie o swoich i kraj tyle. Historia ma niewiele wspólnego z obecną sytuacją, bo wszystko się zmieniło, zgodnie z historią to i Niemcy są zagrożeniem czy Turcja. Warto żyć czasami obecnym z szacunkiem dla historii. Imperium rosyjskie się nie odbuduje, bo nie ma za co, kim i z czego, to propaganda strachu. A co ma Braun do Rosji, bo nie wiem, nie śledzę Pana Grzegorza. Jak widać wszędzie wrogowie, Maciarewicz i Cimoszewicz turbo.
Partnerstwo miedzy miastami ma na celu wymianę kulturalną, gospodarczą i informacyjną w założeniu. Natomiast współpraca z upadliną to w chwili obecnej tylko drenowanie kieszeni i nic w zamian, stąd jestem sceptyczny. Pozdrawiam fajnopolaków.
Głupoty być może dla Ciebie. Upadlina nigdy nie była i nie będzie wolna od wpływów Rosji, bo jest tam spora ilośc Rosjan, a wschód prawie wcale po ukraińsku nie mówi. Wsparcie upadliny nie jest w polskim interesie, bo Polska ma swoje problemy i nie musi się babrać w to bagno. Rozsądnie myślący dba o siebie i swoich a nie o obcych. Organizacja euro była nieprzemyślana i zostawiła tylko drogie stadiony do utrzymania. Co do rynku zbytu to nadal by była, gdyby nie faworyzowano tej gospodarki przez euro szambo. Tak dla pracy, bo Polacy nie chcieli za grosze pracować, a nie było z czego emerytur wypłacać, a przywileje zyskiwali z podjęciem pracy. 2022 to było apogeum upodlenia Polski i Polaków na rzecz obcego narodu, nawet wrogiego. Byłeś tam, że mówisz, że cały kraj jest objęty wojną, bo nie jest, i nie masz pojęcia o czym mówisz. Infrastruktura krytyczna nie znajduje się na terenie całego kraju tylko blisko dużych miast, czasem jakieś elektrownie i tyle. Wojna to wschód i tylko wschód. Niedobory prądu to nie jest problem Polski, tylko Ukrainy. Putinowi potrzebny jest wschód, bo są surowce, reszta tym tylko zbędny problem. Dla Polski ważna powinna być Polska i jej problemy, każdy mądry kraj ma w poważaniu wojny za swoją granicą, dba by nie doszła do niego.. Steki lubię, wypieczone, bzdury to Ty piszesz oparte o jakiś idylliczny obraz świata i wojny. Ta wojna jest potrzebna by coś zamaskować i odwrócić uwagę. Życzę powodzenia w trwaniu w bańce mydlanej.
Tym samym kolejne miasto do utrzymywania przez Polaków. Ja mam dość tej uległej polityki wobec tego kraju. Po pierwsze polski interes.
Z tego co wiadomo Bucza to nie rosyjskie dzieło.
A zastanowiłeś się dlaczego tych ludzi nie ewakuowano?
Być może mieli zginąć, by świat zobaczył to czego oczekują winni tej wojny.
Bucza to żaden przykład.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!