Nie widać! Nie widać starostwa!? Ani tego co robią tylko pieniądze trwonią!!
IGNACY KRASICKI: BAJKI I PRZYPOWIEŚCI
Niósł ślepy kulawego, dobrze im się działo;
Ale że to ślepemu nieznośne się zdało,
Iż musiał zawżdy słuchać, co kulawy prawi,
Wziął kij w rękę: "Ten - rzecze - z szwanku nos wybawi".
Idą; a wtem kulawy krzyknie: "Umknij w lewo!"
Ślepy wprost i, choć z kijem, uderzył łbem w drzewo.
Idą dalej; kulawy przestrzega od wody -
Ślepy w bród: sakwy zmaczał, nie wyszli bez szkody*
Na koniec, przestrzeżony, gdy nie mijał dołu,
I ślepy, i kulawy zginęli pospołu.
I ten winien, co kijem bezpieczeństwo mierzył,
J ten, co bezpieczeństwa głupiemu powierzył.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka-2
łał ale sensacja normalnie, innowacyjność roku w naszym starostwie!
Tylko, żeby ta strona działała bo póki co to nie ma jak sprawdzić tych nowinek technicznych :)
Patrząc na te stronę starostwa to mi ręce i uszy opadają. Czym tu się chwalić. Myślałem, że jak zrobią nową stronę to coś się zmieni na dobre. Strona graficzna jest poniżej stanów niskich. Jak można dzisiaj pokazywać coś takiego. Pamiętam tak opracowane graficznie strony 15 lat temu. Poprzednia wersja strony już była lepsza od tej, a to co teraz pokazali to jest jakieś dno. Wstyd na całą wioskę. Przecież to ma być wizytówka ! Widocznie jak sie zatrzymali na latach 90 tak pozostali.. Wystarczy spojrzeć na strony powiatów bełchatowskiego czy tomaszowskiego. Może to nie jest wzór, ale chociaż wyglądają one w miarę estatycznie. Zmieńcie tą stronę proszę !!!!
Widziałem ją kilka dni temu, bo dziś od rana nie działa. Chwalić się czymś co od kilku lat na stronach jest na porządku dziennym (np. ikonka drukarki) - hehe. A tak na marginesie zrobiona na darmowym szablonie sprzed kilku lat, więc co tu wymagać; choć w sumie to powinna być wizytówka starostwa.
A no widzisz, tak to jest jak przetargi czy konkursy wygrywają najniższe cenowo oferty a jak wiadomo z ceną idzie jakość wykonania. Które jest poniżej krytyki.
jak sie robi konkurs to sie wybiera spośród najlepszych ofert. Skoro kierowali zapytania do firm to widzieli portfolio itd. To raczej wygląda na coś co postało w starostwie, bo wątpie żeby jakaś firma robiąca strony internetowe coś takiego wykonała w dzisiejszych czasach. A tak a propos to ta strona nie działa bardzo często...No i to jest cały profesjonalizm. Nienawidze narzekać i nie robie tego na co dzień ale jak patrze na taki chłam to inaczej nie mogę. Przepraszam wszystkich których męczą narzekające wpisy na forum. Mnie męczą ale tu inaczej nie można.
Dzisiaj też nie działa. A ja tam lubię coś w stylu "wieś tańczy i śpiewa" :)). Przynajmniej jak widzę takie strony to wiem, że wszystko na świecie można spaprać. Do ~raz jeszcze - to przecież nie narzekanie, a ocenianie tego co widać.
krytykować jest łatwo tym, którzy sami niewiele potrafią. Żal mi takich osób. Dlaczego nie pokażecie swoich internetowych osiągnięć? Zawsze możecie wstawić linki. Zero konkretów... samo tylko bleblanie. I czemu to służy??? Ocenie?? Ocena powinna być konstruktywna, a nie obrażająca i szydząca...
~zygzak - odezwała się chyba osoba, która "stworzyła to osiągnięcie". Przecież powyżej była konstruktywna krytyka:
- okropny layout (grafika i struktura www)
- te niby "udogodnienia" to rzecz oczywista na stronach www już od kilku lat.
- od 3 dni nie działa, więc duża usterkowość
- nawigacja do bani (jedno zasłania drugie), strona na tabelkach, wewnętrzny scroll
- dobór kolorów (wieś tańczy i śpiewa)
- filmiki promocyjne (dźwięk nie jest dopasowany do obrazu)
A co podania przykładów "lepszej roboty" to w powiecie jest np. strony Woli Krzysztoporskiej ( www.wola-krzysztoporska.pl ) - nie ja to robiłem, ale nie trzeba czegoś robić, żeby konstruktywnie i obiektywnie oceniać.
Wreszcie jakiś konkret... A strona Woli, jak Otis woli. Szablonowa, nic nowego, jak większość. Ale nie krytykuję. Bo o gustach się nie dyskutuje. Na koniec... Domyślam się, że informatyk z Woli to znajomy Otisa. Zatem promocja zrozumiana, ale płytka. Coś napiszesz kosztem czegoś. Oki. Taki typ jak ty już tak ma.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!