metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga25.01.2010 17:37

Na stronie KPP Radomsko (http://www.radomsko.policja.gov.pl/) jest trochę inna informacja:

Cytuję:
Śmiertelny wypadek na krajowej „jedynce”. Policjanci wyjaśniają okoliczności wypadku drogowego, do jakiego doszło 22 stycznia niedaleko Kamieńska na drodze krajowej Warszawa - Katowice. Ze wstępnych ustaleń wynika, że 33-letni kierujący samochodem ciężarowym, obywatel Litwy z nieustalonych przyczyn zjechał częściowo na pas awaryjny i potrącił dwóch stojących tam mężczyzn. Jeden z nich - 56-latek zginął na miejscu, a drugi - 44-letni w stanie bardzo ciężkim został przetransportowany śmigłowcem do szpitala w Łodzi. Obaj potrąceni to mieszkańcy województwa śląskiego. Funkcjonariusze ustalili, że 56-latek kierował citroenem berlingo, a 44-latek renaultem trafic. Z dotychczasowych ustaleń wynika, że ślązacy kilka minut wcześniej zatrzymali swoje auta na pasie awaryjnym. Wszystkie pojazdy biorące udział w tym zdarzeniu zostały zabezpieczone. Kierowca ciężarówki został zatrzymany i osadzony w policyjnym areszcie, do wyjaśnienia sprawy.

00

łdz ~łdz (Gość)25.01.2010 17:54

Ja jechałam wtedy kiedy był ten wypadek. Auta wyglądały strasznie, tira już nie było, za to zwłoki które leżały rozszarpane przez tego tira nie były niczym przykryte. Wyglądało to makabrycznie, policja stała i kierowała ruchem i nie zainteresowali się tym, że rozszarpane ciało leży na jezdni i wszyscy to oglądają. A na CB mówili już 20 km wcześniej że jest śmiertelny wypadek... Masakra, współczuje rodzinie.. A samochody? Były zmiarzdżone przez tego tira.

00

zet ~zet (Gość)25.01.2010 20:44

"Piotrkowianin" napisał(a):
zjechał częściowo na pas awaryjny i potrącił dwóch stojących tam mężczyzn.

a własnie. nareszcie jakas rzeczowa informacja.

00

zawodowy 30 ~zawodowy 30 (Gość)26.01.2010 21:04

"kierowca-tira" napisał(a):
Dziwny opis tego wypadku.Jak mu wtargnęli to dlaczego oba busy miały zdemolowane boki od strony jezdni.Kierowcy na sb.mówili ze ci dwaj nieszczęśnicy zmieniali koło i wyglądało to tak jakby oni dostali się mięzy tira,a stojące na poboczu autka,berlingo miało cały bok zachlapany krwią.

No weź nie przesadzaj, faktycznie wyglądało to tragicznie ale z tą krwią na boku Berlingo to przegiąłeś, wracałem z Wa-wy i przejeżdżałem tam akurat w momencie jak wylądował helikopter pogotowia zwłoki tego biedaka leżały niczym nie przykryte, policja i panowie ratownicy z dwóch stojących tam sanitarek także, ale krwi tam nie widziałem, chyba bawisz się w głuchy telefon!!!! bo ja raczej ślepy nie jestem.

00

rodzina ~rodzina (Gość)08.02.2010 11:16

mężczyzna mający 44 lata żyje , ale jest ciężkoo poturbowany . na szczęście trafił do b.dobrego szpitala w łodzi . odzyskał przytomność po 17 dniach . na razie stan jest stabilny . renault traffic nadaje się jedynie do kasacji . osoba która zadzwoniła po nr.112 i powiadomiła odpowiednie służby zasługuje na najwyższe odznaczenie na ziemi , bo uratowała człowieka , a napewno PAN BÓG jej to wynagrodzi .

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat