No ale przecież miała pierwszeństwo jak to możliwe. Pretensje rodziny do przepisów drogowych
Smutne. Mam tylko nadzieje że kobieta nie zginęła przez bzdurny przepis ze pieszy ma pierwszeństwo mimo wszystko. Smutne
Mędrkowanie nic tu już nie zmieni tragedia dwóch rodzin. Nie pierwsza i nie ostatnia niestety.
To nie jest wina przepisów. Jestem kierowcą z długim stażem i również pieszym z jeszcze dłuższym stażem. Bardzo dobrze jest móc obecnie sprawnie przejść przez jezdnię i nie czekać aż któryś z szanowanych kierowców się zlituje i mnie przepuści tak jak to było kiedyś. Nie sądzę również że 80 letnia staruszka "wtargnęła" na jezdnię. Kierowcy muszą zachować szczególną ostrożność zbliżając się do przejścia dla pieszych i tyle i to jest jak najbardziej logiczny przepis. Oczywiście wtargnięcia też bywają...ale to już jest całkiem inny temat.
To jest ruchliwe skrzyżowanie z przejściem dla pieszych, które NIE JEST oświetlone. W ciągu dnia ruch jest bardzo duży, do tego duzo młodzieży w szkołach naprzeciwko. Wyjechać z Batorego w lewo kiedy ktoś nie przyhamuje graniczy z cudem. To nie jest pierwszy wypadek w tym miejscu. Mam nadzieję, że takie nieszczęście nie powtórzy się więcej a władze miasta w końcu wymyślą dobre rozwiązanie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!