Pozdrawiam dwóch kierowców, którzy dziś o 14.15 przejechali sobie na czerwonym świetle na skrzyżowaniu Armii Krajowej i Sikorskiego.Mam nadzieję, że mieliście już jakieś punkty i to kolejne wykroczenie wykluczy was z ruchu drogowego na jakis czas.
Wybudowanie 3-pasmowej drogi przez środek osiedli mieszkaniowych było słabe. Urbanistyka tego miasta to dno.
Nieoświetlone lub słabo oświetlone przejścia dla pieszych oraz rosnące "krzaki" nieopodal przejść dla pieszych są przyczyną takich zdarzeń. Zmieniają się rządzący w Piotrkowie Tryb. a także zmieniają się zarządzający instytucją odpowiedzialną za ten stan rzeczy, a problem ciągle ISTNIEJE.
Wczoraj o godz. 18:20 jechałem przez to przejście lewym pasem z zamiarem skrętu w lewo w ul. Kostromską. Na przejściu zostałem wyprzedzony przez jakiegoś barana chyba w volkswagenie na warszawskich tablicach rejestracyjny, który za 100 metrów i tak musiał hamować, bo miał czerwone światło. A policja śpi.
Z relecji swiadkow wynika,ze pani przeszla dwa pasy a ciezarowka potracila ja na trzecim jak juz opuszczala przejscie.Jako ze kobieta byla po 60 pewnie szla wolno.Wiec waszym zdaniem powinna na srodku przejscia cofnac sie bo jedzie pirat drogowy?Wy macie rozum?
Ludzie co z Wami jest nie tak ? Tak jest pierwszeństwo dla pieszych na pasach, ale nie ma nieśmiertelności na pasach !!! Wchodząc na pasy rozejrzyj się czy aby na pewno nic nie jedzie lub upewnij się, że wszystkie pojazdy się zatrzymają. To nic nie kosztuje. Najwyżej dojdziesz do celu kilka sekund później. Szczególnie w trudnych warunkach pogodowych, gdy jest ciemno i pada deszcz to już szczególnie. Samochód ciężarowy, który waży kilkadziesiąt ton nie zatrzyma się nagle w miejscu. To niemożliwe. Trzeba samemu dbać o swoje bezpieczeństwo a nie polegać na przepisach. Przepisy nie gwarantują bezpieczeństwa. Przepisy nie gwarantują nieśmiertelności.
Kiedy w końcu zlikwidowany zostanie przepis o pierwszeństwie pieszych na pasach? Ten przepis sprawił że jest więcej potrąceń. Piesi uważając że mają pierwszeństwo nawet nie patrzą na ulicę tylko wchodzą...
Tej Pani zdecydowanie szkoda. Ale może gdyby się rozejrzała przed wejściem na przejście,zauważyłaby jadącą ciężarówkę i nie wtargnęłaby wprost pod koła....No ale głupi przepis robi to, że ludzie nie myślą przed wejściem na przejście a żaden samochód nie stanie w miejscu....
W tym miejscu nawet za dnia wchodzą prosto pod auto, młodzież słuchawki w uszach nawet nie patrzy czy nadjeżdża auto. Wiele razy widziałam jak piesi łamią przepisy. Co dopiero jak jest ciemno. Pieszy ma obowiązek upewnić się czy nie nadjeżdża pojazd. Kto nie jest kierowcą nigdy nie pojmie zachowania pieszych, a potem płacz.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!