Dzisiaj, na skrzyżowaniu z ul. Polną o godz. 12 przechodziłam przez pasy ul. Armii Krajowej z osobą przed 70-siątką. Będąc na spoczniku na środku ulicy, osoba ta- mimo że dwoma pasami jechały samochody z pod świateł, a z przystanku ruszała emzetka- chciała wejść na jezdnię, gdy ją złapałam za rękę to się obruszyła, że przecież jest na pasach. W ogóle nie była zainteresowana, że samochody mogą się nie zatrzymać. Czy to tak trudno zaczekać pośrodku, aż te kilkusekundowy strumień z pod świateł przejedzie, przecież pieszemu łatwiej się zatrzymać, niż rozpędzonym samochodom.
Na Żelaznej też ktoś sobie parking zrobił z drogi żółtym ciężarowym Mercem.O ile osobówka ominie bez problemu to duży musi ostro hamować jak lewy pas zajęty.
Nie wiem co w tym mieście się dzieje każdego dnia jak się nie stukną to pieszego potrącą jak tu kierowcy maja problem z jazdą to krótko mówiąc brak kultury na drodze to samo i pieszych dotyczy . Ja każdego dnia pokonuję sporo kilometrów po kraju docierając do różnych zakątków miast i małych miejscowości i jakoś nie mam problemu z poruszaniem sie a piesi mogą czuć sie pewni będąc na pasach
Chamik w Rozprzy w biedronce na zakupach.Tam kupuje bo większy parking.
Chamy jeżdżą swoimi autami i tyle ,,, taki naród ,,, wredny , zawistny i gbórny ,,, mam nadzieje że Policja odpowiednio tego idiote potraktuje
Wszystkiemu są winne te szkoły nauki jazdy które się wychwalają wysoką zdawalnością. Co to za kierowca jak na co dzień jeździ po wiosce a raz na kiedy pojedzie do dużego miasta i nie wie jak się zachować na rondzie sulejowskim.
...sama jestem kierowcą i nieraz żałowałam że zatrzymałam się przed przejściem, bo kierowca obok niemalże rozjechał pieszego. Gdyby do tego doszło na moich oczach, miałabym wrażenie że przyczyniłam się do wypadku - a chciałam być wychowanym kierowcą.
Nie wiem czemu ale sądzę ze w Piotrkowie brak po prostu kultury i niektórzy kierowcy nie powinni wsiadac za kółko bo tutaj to nawet ludzie jak ćmy chodzą ze spóźnionym zaplonem. W innych miastach potrafią sie zatrzymac jak widzą ze człowiek zbliza sie juz do pasow i to bez problemu a tutaj nawet jak kobiecie sie cos stalo to trzeba najlepiej ja hejtowac bo źle szła. pasy są dla pieszych i nie jej wina jest to ze barany sie spieszą od jednych do drugich świateł to nie need for speed i nie miasto korpo zeby tak sie spinac i jeździć jak niepelnosprytni. Tyle co na tej ulicy słyszy sie o wypadkach to i tak to miasto nic z tym nie zrobi żal ciekawe ile jeszcze bedzie musialo byc wypadkow zeby ktos sie tym zajął. ... Aczkolwiek patrzac z perspektywy mieszkanca tego wspanialego miasta ???? i tak nawet jak juz z tym coś zrobią to i tak bedzie zle jak to mówią złej baletnicy ;) ludzie zacznijcie myśleć to nie boli ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!