To prawda piesi jak święte krowy,kierowcy dostają wysokie mandaty a ile razy jako kierowca widziałem jak pieszy z telefonem przy uchu na pasach albo nie na pasach nie słyszałem jeszcze żeby ktoś mandat dostał,a o parkowaniu samochodów na pasie włączeniem w sobotę przy Aldi przy wyjeździe ze stadionu też nie wspomnę,po co wogóle w tym mieście mamy straż miejska???
Ja niedawno tamtędy jechałem ...i stała policja ...i mnie radarem ustrzelili ...osiem stów poszło...
Myślał że jest nieśmiertelny . Tam nie jeden pcha się pid najeżdżające auta, nie poczeka że któryś wyhamuje i przepuści , tylko "ciul" chce wygrać za wszelką cenę z tonowy autem.
Niestety piesi chodzą jak chcą, nie sprawdzą czy coś nie nadjeżdża. Mnie w szkole podstawowej uczono i ciągle przypominano jak pieszy powinien sprawdzać czy może wejść na przejście. Sam widziałem jak dziewczyna szła z chłopakiem i nie spojrzawszy czy coś nadjeżdża, weszła na przejście wprost pod przebywający już tam samochód, i podcięta w nogi oparła się na masce samochodu i ( UWAGA ! ! !) nie odwróciła nawet głowy w kierunku samochodu. Nawet nie wiedziała co się stało i jakiego koloru było auto.... Nieprawdopodobne....Dobrze, że idiotce nic się nie stało, bo kierowca miałby ( niesłusznie) kłopoty.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!