Niestety piesi chodzą jak chcą, nie sprawdzą czy coś nie nadjeżdża. Mnie w szkole podstawowej uczono i ciągle przypominano jak pieszy powinien sprawdzać czy może wejść na przejście. Sam widziałem jak dziewczyna szła z chłopakiem i nie spojrzawszy czy coś nadjeżdża, weszła na przejście wprost pod przebywający już tam samochód, i podcięta w nogi oparła się na masce samochodu i ( UWAGA ! ! !) nie odwróciła nawet głowy w kierunku samochodu. Nawet nie wiedziała co się stało i jakiego koloru było auto.... Nieprawdopodobne....Dobrze, że idiotce nic się nie stało, bo kierowca miałby ( niesłusznie) kłopoty.
Myślał że jest nieśmiertelny . Tam nie jeden pcha się pid najeżdżające auta, nie poczeka że któryś wyhamuje i przepuści , tylko "ciul" chce wygrać za wszelką cenę z tonowy autem.
Ja niedawno tamtędy jechałem ...i stała policja ...i mnie radarem ustrzelili ...osiem stów poszło...
To prawda piesi jak święte krowy,kierowcy dostają wysokie mandaty a ile razy jako kierowca widziałem jak pieszy z telefonem przy uchu na pasach albo nie na pasach nie słyszałem jeszcze żeby ktoś mandat dostał,a o parkowaniu samochodów na pasie włączeniem w sobotę przy Aldi przy wyjeździe ze stadionu też nie wspomnę,po co wogóle w tym mieście mamy straż miejska???
szkoda kierowcy samochodu, oczywiście zdrówka dla pieszego życzę, ale tym miejscu trafić pieszego na pasach to jak wygrać w totka, przecież tam nie powinno być terenu zabudowanego, bo przecież tam nie ma domów, tam nikt nie mieszka. Pieszy pewnie nasłuchał się strefy.fm i uwierzył, że jest nie śmiertelny w zderzeniu z autem. Odkąd nasz mądry rząd wprowadził te prawo pierwszeństwa dla pieszych, to włażą na pasy jak robale, nie patrząc na nic, tylko zapominają o jednym, że maskę auta zawsze można wyklepać a mordy nie :) w niektórych miejscach nasza władza miasta powinna zlikwidować przejścia dla pieszych, które nie mają sygnalizacji świetlnej dla bezpieczeństwa tych robali i kierowców. Druga sprawa to ta policja chowająca się za pylonem Orlenu, czego oni się boją ??!! nie, oni czyhają na biednych kierowców, którzy jadą obwodnicą nie wiedząc, że to teren zabudowany z ograniczeniem 50km/h. W tym samym czasie kiedy policja chowa się za pylonem (czy to w ogóle legalne?) i "strzela" w tych bogu ducha winnych kierowców-piratów drogowych, 100 aut ciężarowych i osobowych przejeżdża na czerwonym świetle stwarzając większe zagrożenie. dziękuje :)
Wszyscy ujadający na pieszych może niech oddadzą prawo jazdy. Przepis jest jasny, zbliżając się do przejścia kierowca ma zachować szczególną ostrożność i przepuścić pieszego. Jasne pieszy nie może wtargnąć na jezdnię. Ale te głupie tłumaczenia to ręce opadają. Tam jak nie stoi policja 99% samochodów przekracza dozwoloną prędkość.
Na zdjęciu szóstym chłopaki zastanawiają się i dyskutują czy mają zacząć od lewej czy od prawej krawędzi jezdni.
durny przepis i opłakane skutki głupoty ,co z tego że teoretycznie ma rację pieszy ? jak swoje odleży na rakowskiej ,to może zmądrzeje ?
Ten przepis o pieszych może mieć drugie dno. Zwiększa statystyki wypadków na drogach z udziałem pieszych. Tylko jakie?
Powinno się zrobić badania - czy po wprowadzeniu tego przepisu nie ma więcej wypadków?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!