Zdecydowanie za wolno jechał...przecież jak ktoś jedzie zgodnie z przepisami to jest zamulaczem nie potrafiącym jeździć.. A Policji jest zdecydowanie za mało...przykład 91 przed 6 albo po 22.. sami mistrzowie.. a największy w Białej KiA ....z morycy wyjeżdżą i ogień aby skręcić na longinowke ...
Jak zwykle kierowca winny lepiej żeby te przejścia były oświetlenie
Jeżdżę bardzo często po ulicach Piotrkowa i również bardzo często widzę, jak piesi wchodzą na jezdnię tuż przed moim autem nawet nie patrząc w moją stronę czy ktoś w ogóle jedzie. To jest już chamska bezczelność korzystania z durnego przepisu, że piesi mają pierwszeństwo i g...o ich obchodzi ruch pojazdów na jezdni.
Napradę tak ciężko jest mieć chociaż 1 mały element odblaskowy na czarnej jak smoła kurtce? I co, bo w terenie zabudowanym nie trzeba nosić, to piesi nie noszą? A zdrowy rozsądek?
Jadąc 20km/h, mając sokoli wzrok, gdy oświetlenie działa poprawnie (chociaż w Piotrkowie bym polemizował), w porze jeseinnozimowej nie trudno o tragedię, kiedy dostrzegasz pieszego dopiero keidy uderza ci w maske
Nie było mnie przy tym, nie komentuję tego zdarzenia.
Generalnie z widocznością pieszych jest o tej porze roku problem. Miałem ostatnio nieprzyjemną sytuację na Słowackiego przy Kościelnej - wieczorem, piesza faktycznie stała przed wejściem na przejście, ale była w 2/3 schowana za wysokim koszem na śmieci. Naprawdę jej nie widziałem, chociaż jechałem 30 km/h i wytrzeszczałem oczy.
Oczywiście piesza nagle stwierdziła, ze już dość się naczekała i ruszyła na przejście tuż przede mną. Dałem radę się zatrzymać, ale sekundę później byłoby już potrącenie...
W Bełchatowie wszystkie przejścia dla piesxych są dodatkowo oświetlone u nas nic nie widać
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!