My mamy gen sprzeciwu i tyle w temacie .Nikt niebedzie nam mowil jak mamy jezdzic.Jechalem wczoraj przez miasto to az glowa mala jak sie zachowoja tak piesi jakl i kierowcy?Piesza przechodzi przez jezdnieo durzym naterzeniu ruchu z telefonem w reku spacerkiem i rozmawia nastepnie ja patrze jak mloda dziewczyna z telefonem przy uchu skreca w lewo .Ja sie pytam gdzie sa u nas slozby ruchu drogowego i wideo rejestratory,bo ja jurz pare lat ich niewidzialem.
kierowca powinien jeździć ostrożniej nie bronię go, ale jakby piesi nie wchodzili na drogę jak święte krowy przez ten debilny przepis pierwszeństwa, na pewno sytuacja na drodze by się poprawiła. Sama się wielokrotnie spotkałam że mimo dużej uważności mogło się to skończyć marnie , bo piesi nawet się nie spojrzą w dwie strony tylko wchodzą.
Droga jest dla samochodów chodnik dla pieszych. Takie jest moje zdanie.
przed 10 wracała ze szkoły do domu ? coś krótko trwają lekcje w II LO i to w klasie maturalnej
A gdyby to nie była maturzystka to by coś to zmieniło? Czy o przechodzącym murarzu czy kominiarzu też byście napisali kim jest?
Jak sie nie umie jezdzic albo przepisy sie nie podobaja to pozostaje przesiadka do mzk.
"19 letni kierowca powiatu" i jeszcze bmw
Nie mogło to zakończyć się inaczej.
Często jeżdżę Żeromskiego i niestety potwierdzam, że na tym przejściu często jest niebezpiecznie. Kilka razy zdarzyło mi się, że jak przepuszczalem pieszego na przejściu, to kierowcy na przeciwnym pasie już nie byli tacy chętni. Czasami przejeżdżają 2-3 auta zanim ktoś się zatrzyma.
Trochę tam mało miejsca, ale jakaś mała wysepka dla pieszych by się przydała.
Druga sprawa to omijanie "na siłę" autobusów zatrzymujacych się na przystanku. Niektóre pajace jadą na "czołówkę" nie patrząc czy coś jedzie z naprzeciwka. . Zdecydowanie powinna być tam podwójna linia ciągła.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!