W Ameryce grób to niewielka płyta ułożona równo z trawnikiem, tak żeby można było łatwo trawę skosić kosiarką nie uszkadzając jej. U nas jest moda na różne niepotrzebne budowle , które w trakcie eksploatacji trudno sprzątać. A potem zachwyty jaki to sukces, że udało się to jakoś wspólnymi siłami uprzątnąć. Rewelacja.
Moja żona posprzątała wczoraj grób swoich rodziców, nie wiedziałem, że w domu mam taką patriotkę.
Serce rośnie jak patrzy się na tych dzieciaków jak sprzątają groby. Jednak na cmentarzu jest administracja, która zbiera ogromne pieniądze za groby i w zasadzie mało robi. Ścieżki zostały wymienione aby ciężkie auta mogły wjechać po kontenery. Liście spadają, wiec wycina się drzewa bez nowych nasadzeń itd. Zabytkowe nagrobki niszczeją. Czy jest prowadzona dokumentacja zabytkowych nagrobków? Obok mojego rodzinnego grobu jest nagrobek, na którym za zanikają litery czy kiedyś będzie ktoś w stanie to odczytać/ naprawić?
Dlaczego młodzi żołnierze bez przysięgi są uczeni by berety nosić na wierzchu orzelek a resztą beretu w kieszni beret ma być cały schowany!!! Ja do przysięgi beretu nie miałem.
Wspaniała inicjatywa ucząca patriotyzmu i pamięci o zmarłych ponad politycznymi podziałami.
Chwała młodzieży i opiekunom za życiową postawę. Przez pracę i odpowiedzialność kształtujemy młodego człowieka.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!