Widzisz chłopie, tak się składa, że często jeżdżę rowerem (głównie trasa dom-praca) i przyznaję, że obawiam się, że mogę zostać przez jakiegoś palanta rozjechany. O ile palant bez pojazdu strachu we mnie nie wzbudza, to palant w pojeździe (zwłaszcza ciężarowym) już niestety tak... Tylko widzisz, nie o to chodzi, żeby "prewencyjnie" zakazywać tego czy owego. Chodzi o to, żeby każdy miał świadomość, że po zażyciu substancji obniżających zdolności psychomotoryczne, nie może kierować pojazdami po drogach publicznych. Niech się naćpa czy nachla ile chce, ale niech potem siedzi najlepiej w domu. Nie chodzi zresztą tylko o alkohol i narkotyki (pojęcie "narkotyk" jest szersze, niż potocznie się uważa), ale też o "legalne" medykamenty z apteki - na ulotce dołączonej do każdego leku masz stosowne ostrzeżenia. Prawo dopuszcza pewną niewielką zawartość alkoholu u kierowców i taka niewielka zawartość powinna być dopuszczalna - warunkiem jest, by ilość nie obniżała zdolności, o których pisałem. A niektóre substancje uważane za narkotyki nawet działają pobudzająco i wzmagają koncentrację! Jednak jeśli ktoś ma bełkotliwą wymowę, nieskoordynowane i spowolnione ruchy, to chyba jest oznaką, że prowadząc pojazd stanowi śmiertelne zagrożenie, zgadza się? Tak, każdy powinien mieć wolną wolę i wolny wybór, niczego nie powinno się "prewencyjnie" zakazywać. Ale każdy powinien mieć świadomość, że za swój wybór, którym innym wyrządzi krzywdę, poniesie surową karę. Kumasz tę subtelną różnicę? Chcesz jeździć nawalony jak stodoła, albo naćpany w trupa? Proszę bardzo, ale jak zostaniesz przyłapany w takim stanie, to bezwzględnie wędrujesz do pierdla i płacisz karę, a jak spowodujesz wypadek śmiertelny w takim stanie, to wędrujesz na szubienicę i miej tego świadomość. Tak, jestem za karą śmierci w takich przypadkach. Ludzie są mniej skłonni do ryzyka, jeśli mają zbyt dużo do stracenia.
Hahaha, statystyka, ile pijanych kierowców zabija?
Pokażcie jeden przypadek człowieka po zażyciu konopi który
Spowodowal wypadek? Ba jeden przypadek gdzie ktoś "naćpany marycha " kogoś pobił
"eee ty "
-" co"
-"ee"
-"nie pamiętam, idziemy coś zjeść?"
Artur S. Sobie statystyki podczas podbija a ludzie dostaja ciężkie wyrok, gosc z amber Gold dostal 6lat za 668 mln
A za 25g gdzie w Czechach, angli ,holandi, stanach policja by go poklepała i potem wiedziala w czym mogę skończyć pomoc.
Konopie od lat są znane z wlasciwosci medycznych ale koncerny na tym nie zarobią i państwo nie będzie mialo wykrywalnosc.
"
Radze zapoznać sie z lektora ,cbd i thc
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!