Ja nie gwizdałem Pani Elu, myślę jednak, że ludzie gwizdali nie tylko z powodu Bochyńskiego tylko z powodu Pani.
Sąd w Rawie Mazowieckiej skazał 49-letniego księdza na 8,5 roku więzienia. Sąd uznał, że wykorzystywał seksualnie pięciu chłopców
49-letni ksiądz Sławomir S. z parafii w okolicach Rawy Mazowieckiej dostał też zakaz kontaktowania się z pokrzywdzonymi i zbliżania się do nich, a także prowadzenia zajęć edukacyjnych z dziećmi. Proces toczył się z wyłączeniem jawności, niejawne było też uzasadnienie wyroku.
Śledztwo wszczęto po złożeniu zawiadomienia przez jednego z pokrzywdzonych, który dzisiaj jest dorosły. Śledczy ustalili, że ksiądz wykorzystywał go wielokrotnie w latach 2007-2008, kiedy nie miał ukończonych 15 lat. Duchownego zatrzymano wiosną ub. roku i wtedy usłyszał pierwsze zarzuty. W trakcie śledztwa ich zakres został poszerzony.
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,15059162,Wyrok_dla_ksiedza_pedofila__sad_skazal_go_na_8_5_roku.html#ixzz2mKWcSryP
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!